توصیه های غذایی صحیح در روزهای بعد از ماه رمضان: غذاهای حجیم، سنگین، پرچرب و سرخ شده مصرف نکنید
طب اصیل: مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمورد تغذیه صحیح پس از ماه مبارک رمضان اظهار داشت: با عنایت به این که در طول ماه مبارک رمضان، برنامه منظمی برای تغذیه وجود داشت و ریزه خواری در این ماه کمتر بود ازاین رو بهتر است این عادت غذایی پس از ماه رمضان هم ادامه یابد چراکه خوردن تنقلات بیش از اندازه و ریزه خواری در تمام ساعات روز، باعث افزایش وزن می گردد.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا دکتر زهرا عبداللهی با تاکید بر اجتناب از ریزه خواری، خوردن تنقلات و دم به دم خوردن اظهارکرد: در ماه مبارک رمضان، دستگاه گوارش به علت نخوردن در ساعات طولانی در حال استراحت بود ازاین رو باید حداقل تا یک هفته پس از ماه رمضان از خوردن غذاهای حجیم و سنگین، پرچرب و سرخ شده جلوگیری شود و غذاهای کم ادویه، بدون چربی و سرخ شده و کم حجم، بخار پز و آب پز شده مصرف شود تا مشکلات گوارشی که عموما به صورت سوء تغذیه و سوء هاضمه بروز می کند، اتفاق نیفتد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بر ضرورت استفاده از میان وعده های سالم تاکید و سفارش کرد: در بین وعده ها از سبزیجات و میوه استفاده و مواد خوراکی که ارزش غذایی بالایی دارند، مصرف شوند.
وی با اشاره به اینکه ممکن است بعضی از افراد در ماه مبارک رمضان دچار کمبود وزن شده باشند، اظهارکرد: لازم است این افراد پس از این ماه، برنامه غذایی متنوع و متعادل داشته باشند و به میزان لازم و کافی، سبزی، میوه و مایعات مصرف کنند تا وزن از دست رفته آن ها جبران شود و دچار سوء تغذیه و مشکلات تغذیه ای نشوند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بر لزوم رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه پس از ماه رمضان و مصرف روزانه میوه و سبزیجات و مایعات کافی تصریح کرد و اظهار داشت: مصرف نمک، قند و چربی باید رعایت شود و همانطور که در ماه رمضان فست فود و نوشابه های گازدار کمتر مصرف می شد، این روند همچنان ادامه یابد چراکه کاهش یا مصرف نکردن فست فودها در ماه رمضان نشان داده است که می توان عادت غذایی را تغییر داد و از فست فود ها کمتر بهره برد و یا اساسا مصرف آن را کنار گذاشت.
وی با بیان این که ماه مبارک رمضان، فرصتی برای بازسازی و بازتوانی دستگاه گوارش و کبد است، اظهارکرد: اگر یکباره پس از ماه رمضان به مقدار زیادی غذای حجیم و چرب مصرف شود، اختلال در سیستم گوارش و کبد تولید و سبب بروز سوء هاضمه، تهوع و سنگینی می گردد ازاین رو مهم می باشد که پس از این ماه، رژیم غذایی به آرامی به شکل عادی و معقولش بازگردد.
عبداللهی با اشاره به اینکه بعضی از افراد ممکن است در ماه رمضان به علت مصرف مواد قندی مثل زولبیا و بامیه چاق شوند، اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان به صورت معمول باید ۲۰ درصد کالری دریافتی کاهش پیدا کند تا چربی های متراکم و ذخیره شده از بین بروند و ممکن است در این ماه به علت استفاده از مواد شیرینی و چربی دار زیاد، شاهد چاق شدن و اضافه وزن شویم که این مسئله ممکن است منجر به بروز بیماری های غیر واگیر مثل فشار خون و دیابت شود.
به گزارش وبدا وی در انتها تصریح کرد: پس از ماه مبارک رمضان باید با متعادل سازی و محدودیت در مصرف قند و چربی و افزایش تحرک بدنی مثل ۳۰ دقیقه پیاده روی و مصرف بیشتر منابع فیبردار غذایی مثل حبوبات به کاهش وزن کمک کرد چراکه چاقی همچون عواملی است که باعث بروز مشکلات و بیماری های غیر واگیر می گردد.