خواص باورنکردنی ریواس

طب اصیل: مزایا و خواص استفاده از ریواس برای سلامتی انسان شامل توانایی آن به منظور بهبود پروسه هضم، تحریک رشد استخوان، کمک به کاهش وزن، پیش گیری از لطمه های عصبی، بهبود سلامت پوست، پیش گیری از ظهور علایم اولیه آلزایمر، جلوگیری از مبتلاشدن به سرطان، بهینه سازی متابولیسم (سوخت و ساز بدن)، بهبود گردش خون و محافظت از سلامت قلب و عروق در شرایط گوناگون.

به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، «فرارو» در ادامه نوشت: ریواس یک گیاه منحصر به فرد با تاریخچه ای بسیار جالب است و به خانواده گیاهان Polygonaceae متعلق می باشد. از لحاظ علمی، گیاهانی چند ساله هستند که قسمت بالایی برگ های آن از ریزوم (ساقه های زیر زمینی) ضخیم تشکیل شده است.

اگرچه ریواس به شکل گسترده ای بعنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود، اما در آمریکا بعنوان میوه شناخته می شود، برای اینکه که بطور عمده بعنوان یک میوه در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. ساقه های ریشه ای در حقیقت قسمت های متداول مورد استفاده ریواس هستند که برخی مواقع بعنوان یک دسر یا یک ماده در غذاهای شیرین استفاده می شود.

ارزش غذایی ریواس

یکی از دلیلهای اصلی اینکه مردم ریواس را کشت و مصرف می کنند، به سبب ارزش غذایی بالای آن است. این ماده غذایی سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها، ترکیبات ارگانیک و دیگر مواد مغذی است که برای سلامتی بدن هر فرد مناسب می باشد. برخی از این ترکیبات مغذی عبارتند از: فیبر غذایی، پروتئین، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین های گروه B، کلسیم، پتاسیم، منگنز و منیزیم. با عنایت به ترکیبات ارگانیک ریواس، این ماده خوراکی یک منبع غنی از فلاونوئیدهای پلی فنل نظیر بتا کاروتن، لوتین و زآگزانتین است.

مزایای مصرف ریواس برای سلامتی انسان

بیایید به فهرست فواید بهداشتی که علاوه بر تأمین مواد مغذی ریواس می تواند به بدن عرضه نماید نگاهی بیندازیم.

۱. کاهش وزن

ریواس یکی از سبزیجات با کالری کم است و اغلب در بین افرادی که در کوشش برای کاهش وزن خود هستند از محبوبیت ویژه ای بر خوردار است. مصرف آن همین طور برای افرادی که می خواهند وزن خودرا در حالت ایده آل نگه دارند و سالم باقی بمانند سفارش می شود. ۱۰۰ گرم ریواس حاوی ۲۱ کالری است، در نتیجه می توانید ریواس را با خیالی آسوده و راحت مصرف کنید. تاثیری که ترکیبات متنوع ارگانیک در ریواس بر متابولیسم بدن می گذارد نیز می تواند به میزان قابل توجهی در کاهش میزان چربی بدن موثر باشد و روند آنرا تسریع بخشد.

۲. درمان بیماری های قلبی عروقی

ریواس حاوی مقادیر بسیار اندکی چربی و کلسترول است. در حقیقت مصرف این ماده غذایی می تواند سطح کلسترول خوب را به سبب وجود فیبر رژیمی کم کند. علاوه بر این، وجود میزان قابل توجهی از آنتی اکسیدان ها در ریواس سبب می شود که از فعالیت رادیکال های آزاد در ایجاد بیماری های قلبی و طیف وسیعی از دیگر مشکلاتی بهداشتی خطرناک پیشگیری کند.

۳. کمک به پروسه هضم

دستگاه گوارش هر فردی نقش کلیدی در سلامت کلی بدن ایفا می کند، در نتیجه بسیار حائز اهمیت می باشد که سیستم گوارش خودرا سالم و در وضعیت مطلوبی نگه دارید. مقدار بالای فیبر رژیمی موجود در ریواس امکان دارد سلامت یک سیستم گوارش را با افزایش حرکت های روده ای منظم تضمین کند. ریواس بطور کلی معمولا بعنوان یک درمان برای یبوست مورد استفاده قرار می گیرد، بااینکه بتازگی مشخص شده است که چرا چنین تاثیرات قوی دارد. با کاهش علایم یبوست و سایر مسائل مربوط به گوارش، می توان از طیف وسیعی از اختلالات جدی تر گوارش همچون نفخ، کرامپ شکمی و حتی سرطان روده بزرگ (کولورکتال) جلوگیری کرد.

۴. جلوگیری از مبتلاشدن به بیماری آلزایمر

مطالعه ای در سال ۲۰۱۶ نشان داد که ترکیب گلوکوزید و راپونتیسین موجود در ریواس می تواند از ظهور علایم آلزایمر پیشگیری کند. یکی از مهم ترین ویتامین های موجود در ریواس ویتامین K. است که نقش اساسی در سلامت مغز و اعصاب دارد. این ویتامین می تواند از اکسیداسیون سلول های مغزی جلوگیری کند و از سویی سبب افزایش فعالیت های شناختی مغز شود، در نتیجه سبب به تعویق انداختن یا حتی پیش گیری از ظاهر شدن علایم بیماری آلزایمر در فرد مصرف کننده می شود.

۵. بهبود سلامت استخوان ها

ویتامین K. همراه با نقش آن در محافظت از مغز در مقابل نا هنجاری های عصبی، سبب افزایش فعالیت استئوتروپیک (استخوان ساز) می شود، این بدان معنا است که رشد و ترمیم استخوان ها را تحریک می کند. به سبب دارا بودن مقادیر زیادی از کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در ریواس، این سبزی بطور کلی دارای یک نقش کلیدی در حفاظت از استخوان ها را دارد.

۶. پیش گیری از مبتلاشدن به سرطان

بنا به ادعای پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور، آنتی اکسیدان ها در سال های اخیر به سبب توانایی های شان در خنثی سازی رادیکال های آزاد در سراسر بدن، به شکل گسترده ای مورد مطالعه قرار گرفته اند، حال مشخص شده است که رادیکال های آزاد محصول متابولیسم سلولی هستند که می توانند سلول های سالم را گرفتار جهش یا مرگ کنند که معمولا سبب سرطان یا سایر بیماری های مزمن می شود. ریواس از رو، منبع فوق العاده ای از بتا کاروتن و سایر ترکیبات پلی فنولی مانند لوتین و زآگزانتین است که به روشی مشابه با ویتامین A. عمل می کند و پوست و چشم را از اثرات منفی رادیکال های آزاد محافظت می کند. مقدار مناسب آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی می تواند در پیش گیری از مبتلاشدن به پیری زودرس، آب مروارید، دژنراتیو ماکولا و چین و چروک کمک نماید. همچنین، این ترکیبات پلی فنولیک در جلوگیری از مبتلاشدن به سرطان دهان و ریه دارای نقش مهمی هستند.

۷. بهبود گردش خون

وجود مقادیر بالای مس و آهن در ریواس، به منظور تحریک تولید گلبول های قرمز جدید کافی است و سبب افزایش تعداد کلی گلبول های قرمز در بدن و همین طور اکسیژن رسانی به قسمت های ضروری بدن، در نهایت سبب بهبود عملکرد آنها و افزایش متابولیسم کلی در بدن می شود.

۸. کنترل دیابت

ریواس یک منبع طبیعی از منگنز است که توانایی تنظیم قند خون را دارد. در نتیجه، به افراد دیابتی پیشنهاد می شود این ساقه قرمز رنگ را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند تا سطح قند خون شان تنظیم شود.

موارد احتیاط

با توجه به ماهیت ریواس، اگر سابقه مشکلات کلیه دارید یا از مشکلات مشخصی در دستگاه گوارش رنج می برید، باید از مصرف این ماده غذایی دوری کنید، برای اینکه امکان دارد مصرف آن شرایط شما را بدتر کند. علاوه بر این احتیاط کنید که بچه ها یا حیوانات خانگی برگ های ریواس را نخورند. برخی از موارد مرگ ناشی از سطوح سمی اسید اگزالیک موجود در برگ های این گیاه وجود دارد. به غیر از این موارد استثنایی که گفته شد، ریواس یک ماده غذایی خوشمزه و سودمند برای شما و خانواده تان است بنا براین می توانید از مصرف آن لذت ببرید!

منبع: