متخصص تغذیه عنوان کرد؛ بررسی خطرات آرسنیک در برنج

طب اصیل: یک متخصص علوم تغذیه، درباره ی آلودگی برنج با آرسنیک توضیحاتی داد.
به گزارش طب اصیل به نقل از مهر، سمیرا ربیعی، آلودگی با فلزات سنگین را یکی از موارد آلودگی های محیطی برنج برشمرد و اظهار داشت: آلودگی آب و خاک و همین طور نزدیک بودن مزارع برنج به مراکز صنعتی و فاضلاب های مربوطه در تجمع این آلودگی در برنج مؤثر هستند. وی، آلودگی با آرسنیک را یکی از آلودگی های شایع در برنج عنوان نمود و اضافه کرد: آرسنیک یکی از سمی ترین عناصر جهان و بطور جدی کشنده است. ربیعی تصریح کرد: آرسنیک در بیشتر مواد غذایی به مقدار بسیار اندک یافت می شود اما میزان آن در حدی نیست که تهدیدی برای سلامتی محسوب شود. وی با اشاره به این که برنج بیش از هر ماده دیگری توانایی ذخیره آرسنیک را دارد، اشاره کرد: نگرانی بسیاری درباب آلودگی برنج با آرسنیک وجود دارد. بگفته این استادیار دانشکده علوم تغذیه، اثر سمی آرسنیک ۱۰۰ هزار برابر سیانور است و این در حالیست که آرسنیک و تمام ترکیبات آن، به عنوان آفت کش استفاده می شوند. ربیعی، مهم ترین عوارض مسمومیت با آرسنیک را شامل مختل شدن کارکرد سیستم گوارشی، لطمه جدی به کبد، سرطان پوست و در نهایت ایجاد شوک و مرگ برشمرد. بگفته این دکترای علوم تغذیه، هرچند میزان آرسنیک در برنج های وارداتی بیش از برنج های ایرانی است، ولی این مساله به این معنا نیست که برنج های ایرانی فاقد آرسنیک هستند.

منبع: