مطالعات نشان می دهد؛ لطمه کووید به اندام ها می تواند به قلب نیز لطمه برساند
طب اصیل: یک مطالعه جدید نشان میدهد که کووید۱۹ می تواند به قلب افراد لطمه برساند، حتی اگر ویروس کرونا مستقیماً بافت قلب را آلوده نکند.
به گزارش طب اصیل به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران گزارش می دهند التهاب شدیدی که کووید در سایر اندام ها مانند ریه ها ایجاد می کند، بنظر می رسد بطور غیرمستقیم موجب لطمه قلبی در رابطه با عفونت می شود.
دکتر «ماتایس نهرندورف»، نویسنده ارشد این مقاله از دانشگاه هاروارد، می گوید: «پس از عفونت کووید، سیستم ایمنی می تواند با بوجودآوردن التهاب جدی در سراسر بدن به سایر اندام ها لطمه وارد کند و این علاوه بر صدمه ای است که خود ویروس مستقیماً به بافت ریه وارد کرده است».
برای این مطالعه، پژوهشگران نمونه های بافت قلب گرفته شده از ۲۱ بیمار را که به سبب نارسایی ریوی در رابطه با کووید جان باختند، تحلیل و بررسی کردند. این نمونه ها با نمونه های ۳۳ بیمار که به دلیلهای غیرمرتبط با کووید جان خودرا از دست دادند، مقایسه شد.
تیم تحقیق بطور خاص بر روی سلول های ایمنی به نام ماکروفاژهای قلبی تمرکز کردند. این سلول ها بطور معمول با حفظ متابولیسم و پاکسازی باکتری های مضر به سالم نگه داشتن بافت قلب کمک می کنند، اما می توانند در پاسخ به حمله قلبی یا نارسایی قلبی موجب التهاب مضر شوند.
محققان دریافتند که عفونت کووید، تعداد کل ماکروفاژهای قلبی را در بافت قلب انسان می افزاید و موجب می شود که از روال عادی خود خارج شده و التهابی شوند.
نهرندورف اظهار داشت: «این التهاب می تواند قلب را ضعیف کند.»
مطالعه روی موش آن چه را که پژوهشگران در نمونه های بافت انسانی یافتند تأیید کرد. بگفته پژوهشگران، موش های آلوده به کووید، پاسخ های ایمنی به اندازه ای قوی داشتند که موجب تغییر همان ماکروفاژ قلب از مفید به مضر شود.
نهرندورف اظهار داشت: «این یافته ها را می توان بطور کلی تر نیز به کار برد، برای اینکه نتایج ما نشان میدهد که هر عفونت شدید می تواند امواج شوک را در کل بدن ارسال نماید.»
تیم تحقیق همین طور دریافتند که مسدود کردن پاسخ ایمنی در موش ها با درمان آنتی بادی، جریان ماکروفاژهای التهابی قلبی را متوقف کرده و از لطمه قلبی جلوگیری می کند.
به گفته محققان: «سرکوب التهاب بوسیله درمان ها ممکنست در به حداقل رساندن این عوارض مؤثر باشد».
نهرندورف گفت، با این وجود، اقدامات پیشگیرانه برای مساعدت با بیماران مبتلا به کووید برای جلوگیری از لطمه قلبی باید روی انسان آزمایش شود.