خداحافظی با استرس با روشی ارزان و کارآمد

طب اصیل: به گزارش طب اصیل، خراسان رضوی نتایج تحقیقات نشان می دهد که ساکنان شهرها نسبت به همتایان روستایی خود در معرض خطر بیشتری از مشکلات سلامت روان هستند و استفاده از طبیعت می تواند تاثیر مثبتی بر آمیگدال، بخشی از مغز که استرس را ثبت می کند، داشته باشد.
به نقل از ویفروم، هم اکنون، بیشتر از نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی می کنند و انتظار می رود که این نسبت همچنان درحال افزایش باشد. تخمین زده می شود که تا سال ۲۰۵۰، از هر ۱۰ نفر در جهان هفت نفر در شهرهای بزرگ زندگی خواهند کرد. خیلی از ما تا ۹۰ درصد از زندگی خویش را در ساختمان ها سپری می نماییم.
زندگی در شهر مزایای خویش را دارد اما سلامت روانی را هم به خطر می اندازد. در واقع، اختلالات خلقی، اضطراب و افسردگی در محیط های شهری تا ۵۶ درصد بیشتر از مناطق روستایی است. در شرایط استرس، آمیگدال در شهرنشینان، بیشتر از افرادی که در مناطق روستایی زندگی می کنند، فعال می شود. ما می توانیم در این مورد مداخله تا از اضطراب و استرس جلوگیری نماییم. انجام این کار با دارو امکان پذیر است؛ باآنکه علم، گزینه ارزان تر و ساده تری را هم به ما عرضه می دهد که ارتباط با طبیعت است.
مطالعه اخیر نشان داده است که قرار گرفتن مکرر در محیط های طبیعی تاثیر مثبتی بر فعالیت آمیگدال دارد. افرادی که در تماس مکرر با طبیعت هستند در موقعیت های استرس زا فعالیت کمتری در آمیگدال خود دارند؛ ازاین رو تعامل با محیط راهی برای بهبود سلامت روان است. خیلی از مطالعات دیگر هم به همین نتیجه رسیده اند و نشان می دهند که ارتباط با طبیعت احساس شادی ما را افزایش و اضطراب ذهنی را می کاهد چونکه این تماس احساسات منفی و استرس را از بین خواهد برد.
همینطور به ما ظرفیت بیشتری برای مدیریت کارهای روزانه می دهد و توانایی به اصطلاح حافظه کاری را بهبود می بخشد که به ما اجازه می دهد اطلاعات را موقتاً در مغز ذخیره نماییم. یکی دیگر از مزایای حضور در طبیعت، فعالیتی است که میتوان به تنهایی انجام داد. افرادی که به تنهایی در طبیعت قدم می زنند کمتر در معرض افسردگی و استرس هستند.
البته ارتباط با طبیعت هم مانند هر درمان خوب، به دوز مناسب نیاز دارد. ما باید حداقل نیم ساعت در هفته را در طبیعت بگذرانیم تا مزایای سلامت روان را احساس نماییم. در نتیجه، قرار گرفتن در معرض طبیعت فعالیت آمیگدال را می کاهد و اثرات مفیدی بر مناطق در رابطه با استرس دارد. این مورد نشان داده است که پیاده روی در حومه شهر اثرات مخرب زندگی شهری را از بین می برد و به نوبه خود، به صورت بالقوه بعنوان یک اقدام پیشگیرانه در مقابل ایجاد بعضی از اختلالات روانی عمل می کند.
تأثیر فضاهای سبز شهری بر سلامت روان سال ها مبحث پژوهش بوده است. خیلی از دانشمندان به ضرورت گنجاندن عناصر طبیعی در طرح های شهرمان اشاره می کنند، با در نظر گرفتن فواید زیادی که برای روان ما به ارمغان می آورند. در حالیکه منتظر سبز شدن شهرهایمان هستیم، چاره ای جز مراقبت از محیط طبیعی خود نداریم.

منبع: