خطر جهانی مقاوم شدن بیماری حصبه به دارو
طب اصیل: نتایج یک تحقیق نشان می دهد: بیماری حصبه مقاوم به دارو خطر جهانی گسترش بیماری را به همراه دارد.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، بررسی ها نشان می دهد: باکتری عامل بیماری تب حصبه درحال سازگاری با آخرین آنتی بیوتیکی است که هنوز برای درمان آن به کار گرفته می شود، اما مقاوم شدن بیماری به دارو به این مفهوم است که مهار گسترش آن بسیار دشوارتر خواهد شد.
نتایج آزمایش ها روی چندین سویه مختلف از باکتری S Typhi، جهش هایی را نشان داده است که آنها را در مقابل آنتی بیوتیک آزیترومایسین مقاوم تر می کند و این گونه ها به سرعت جایگزین سویه های دیگر می شوند. نمونه های آزمایش شده در میان سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ در نپال، بنگلادش، پاکستان و هند جمع آوری شده اند.
به قول کارشناسان این یافته ها، اثربخشی همه داروهای ضد میکروبی خوراکی برای درمان حصبه را تهدید می کند.
سرعت ظهور و گسترش سویه های بسیار مقاوم S. Typhi، طی سالهای اخیر نگران کننده است و احتیاج به گسترش فوری اقدامات پیشگیرانه بخصوص در کشورهای در معرض خطر را برجسته می کند.
باکتری عامل بیماری تب حصبه معمولاً با مصرف آب آلوده به مدفوع بیمار پخش می شود، باآنکه اقدامات بهداشتی به درستی رعایت نشود می تواند با روش های مختلفی پخش شود. این بیماری در صورتی که تحت درمان قرار نگیرد می تواند تا ۲۰ درصد کشندگی داشته باشد باآنکه روشهای درمانی میزان مرگ و میر را بین یک تا چهار درصد می کاهد.
به گزارش اسپوتنیک نیوز، به این ترتیب، این بیماری در بخش هایی از جهان با وضعیت بهداشتی نامناسب گسترش پیدا می کند به صورتی که سالانه چندین میلیون مورد در جنوب آسیا و آفریقا و همینطور چند صد تا چند هزار مورد مبتلا شدن در ایالات متحده گزارش می شود.
منبع: طب اصیل