پسروی پروتکلهای کرونایی در گیلان
به گزارش طب اصیل با روند نزولی بیماری کووید ۱۹ در گیلان طی هفته های اخیر، اما سفارش های جلوگیری از مبتلا شدن و انتشار ویروس کرونا در این استان کاسته شده و طبق آمارها اغلب نسبت به مراعات شیوه نامه ها غفلت می شود.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایرنا، با فراز و نشیب بیشتر از ۲ ساله کووید ۱۹ در استان گیلان، این بیماری تقریباً از نیمه سوم فروردین ماه سال جاری روند نزولی را طی می کند اما ۱۷ روزی است که روند کاهشی آن مداوم ادامه دارد و آمار بستری های مبتلا به کرونا در بیمارستان های گیلان در این زمان “۱۷ روز” بیشتر از ۵۱ درصد کاسته شده است.
رنگ آبی کرونایی هم از شانزدهم ماه جاری ابتدا به پنج شهرستان گیلان شامل آستارا، تالش، رودسر، فومن و لنگرود رسید و پس از یک هفته شهرستان های آستانه اشرفیه، رشت، خمام، رضوانشهر و لاهیجان آبی شدند اما در تازه ترین ارزیابی وزارت بهداشت ۲ شهرستان گیلان شامل ” رضوانشهر و لاهیجان” از وضعیت آبی کم خطر خارج شده و وارد رنگ بندی زرد شدند که نشان دهنده شکننده بودن وضعیت همه گیری کرونا است.
بر این اساس حالا شهرستان های صومعه سرا، آستارا، تالش، رودسر، فومن، لنگرود آستانه اشرفیه، رشت و خمام در نقشه جدید کرونایی گیلان آبی هستند و بندرانزلی، رودبار، سیاهکل، شفت، رضوانشهر، لاهیجان، ماسال و املش زرد هستند و رنگ های قرمز و نارنجی هم در نقشه کرونایی گیلان مشاهده نمی گردد.
طبق آمار امروز “دوشنبه” دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان الان ۵۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی بستری بوده، ۲۳ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته بستری شدند و تعداد بیماران بدحال هم هشت نفر است.
همچنین آمار فوت شدگان ناشی از کرونا در گیلان طی یک ماه اخیر بین صفر و یک بوده که با عنایت به این آمارها کرونا در استان گیلان آرام گرفت که این وضعیت هم دلیلی بر عادی انگاری نسبت به کرونا شده است.
عقب نشینی و سکوت کرونا در گیلان با اینکه باعث شادمانی است اما کارشناسان و مسؤلان بهداشتی بر لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی تاکید دارند و می گویند: بیماری کووید ۱۹ آخر نیافته ازاین رو در چنین شرایط رعایت سفارش های بهداشتی همچنان باید رعایت شود.
این در حالی است که طی چند هفته اخیر اغلب شهروندان در رعایت پروتکلهای بهداشتی بی توجه بوده و این سهل انگاری در بیشتر اماکن عمومی شامل فروشگاه های ادارات و بازار مشاهده می شود و در اماکن شلوغ بیشتر مردم ماسک نمی زنند.
کمرنگی ماسک در سفارش های کرونایی
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: رعایت پروتکلهای بهداشتی جلوگیری از انتشار ویروس کرونا شامل استفاده از ماسک طی یک ماه اخیر حدودا پنج درصد کاسته شده است.
مهدی جواهر شناس روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: میانگین رعایت بهداشت فردی در هفته گذشته ۸۲ درصد، استفاده از ماسک ۶۵، فاصله گذاری اجتماعی ۷۳ و استفاده از تهویه هوا مطبوع در اماکن سرپوشیده ۷۷ درصد گزارش شد که با همکاری مردم باید افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: این میزان از رعایت پروتکل ها؛ بهداشت فردی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تهویه از جانب متصدیان و مردم در اماکن عمومی، مراکز تهیه و توزیع مواد خوراکی و آشامیدنی را شامل می شود.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان بیان داشت: رعایت سفارش های بهداشتی در اماکن یاد شده، هفتگی ارزیابی می شود.
به گفته متخصصان بیماری عفونی گیلان؛ با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق واکسن بیماری کووید ۱۹ آرام گرفت، ازاین رو برای تداوم این شرایط همچنان عمل به این سپر محکم برای مقابله با ویروس کرونا ضروریست.
دکتر توفیق یعقوبی متخصص بیماری های عفونی در اینباره اظهار داشت: با همکاری مردم در رعایت سفارش ها و تزریق واکسن آمار مبتلایان به کرونا در گیلان کاهش پیدا کرد اما باز هم مشارکت مردم نیاز است.
وی ضمن اشاره به اهمیت تزریق کامل واکسن از واکسن نزده ها خواست تا حتما واکسن بزنند و بقیه هم نسبت به تکمیل واکسن هر سه دز اقدام نمایند.
تغییر سه درصدی تزریق دُز سوم در جدول واکسیناسیون گیلان
تزریق واکسن کرونا در گیلان هم حدودا از سال جدید با کندی پیش می رود، دریافت دز سوم واکسن کرونا پس از نوروز تاکنون، سه درصد و دز دوم یک درصد افزوده شد و نوبت اول هیچ تغییری نکرد.
تاکنون ۲ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۸۵۳ نفر شامل ۹۶ درصد از گروههای هدف دُز اول و ۲ میلیون و ۴۹ هزار و ۵۰۸ نفر معادل ۹۲ درصد نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند و واکسیناسیون مرحله سوم هم در گیلان به یک میلیون و ۸۸ هزار و ۹۴۲ نفر ۴۹ درصد رسیده است.
در زمان حاضر شهرستان های شفت، سیاهکل، املش، بندرانزلی، رودسر، لاهیجان، صومعه سرا، لنگرود، آستانه اشرفیه، رشت و خمام، تالش، فومن، رودبار، رضوانشهر، ماسال و آستارا به ترتیب بیشترین تزریق واکسن نوبت سوم را به خود اختصاص داده اند.
شفت، سیاهکل، رودسر، صومعه سرا، لاهیجان، املش، بندرانزلی، فومن، لنگرود، آستانه اشرفیه، ماسال، رضوانشهر، رشت و خمام، تالش، رودبار و آستار به ترتیب بیشترین تزریق واکسن کرونا را در دُز دوم و سیاهکل، شفت، املش، لاهیجان، رودسر، صومعه سرا، ماسال، بندرانزلی، فومن، رضوانشهر، آستانه اشرفیه، لنگرود، تالش، آستارا، رودبار، رشت و خمام بیشترین تزریق واکسن در نوبت اول را داشته اند.
استاندار گیلان هم در جلسه ۲ روز گذشته ستاد کرونا استان با اشاره به اینکه در زمان حاضر وضعیت کرونا مطلوب است عنوان کرد: اما نیازمند تقویت ایمنی و کاهش صدمه مردم هستیم بنابراین مردم می خواهم که ضمن استمرار رعایت پروتکلهای بهداشتی، نسبت به تزریق واکسن اقدام نمایند.
اسدالله عباسی با اشاره به اینکه متولیان امر واکسیناسیون مکلف به دقت نظر و جدیت در تزریق واکسن کارکنان دستگاههای اداری دولتی و غیردولتی به صورت اقناعی هستند، عنوان کرد: سلامت مردم مبحث مهمی است که باید مشارکت آنان در تحقق این امر، برای افراد جامعه به خوبی تبیین شود.
گیلان دومین استان درگیر بیماری کووید ۱۹ است.