غذای سنتی که با کرونا مقابله می کند
به گزارش طب اصیل خراسان رضوی ناتو (Nattō) یک غذای سنتی ژاپنی حاصل از تخمیر سویا از اوایل هزاره گذشته غالبا در ژاپن برای صبحانه سرو شده است اما می تواند پاسخی برای مشکل کنونی، کووید ۱۹ هم باشد.
به نقل از مدیکال نیوز، تصور می شود که زندگی طولانی تر و سالم در سرتاسر ژاپن، کشوری با بیشترین امید به زندگی و خانه بیشتر از یک چهارم جمعیت جهان بالای ۶۵ سال، معمول است. پیش از این هم مشخص شده است که ناتو، یک رژیم غذایی اصلی در افراد با کمترین احتمال مرگ در اثر سکته مغزی یا بیماری قلبی است. حالا، محققان دریافتند که عصاره تهیه شده از ناتو چسبناک با بوی قوی امکان دارد توانایی ویروس کرونا را که سبب آلودگی سلول ها می شود را مهار کند.
تتسویا میزوتانی، محقق این تحقیق و مدیر مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی و جلوگیری از بیماری های عفونی از دانشگاه کشاورزی و فناوری توکیو (CEPiR-TUAT) اظهار نمود: به صورت سنتی، مردم ژاپن تصور می کردند که ناتو برای سلامتی مفید می باشد. در سالهای اخیر، نتایج تحقیقات شواهد علمی برای این باور عرضه کرده است.
در تحقیق جدید تاثیرات ضد ویروسی ناتو بر روی سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-۲)، ویروس عامل کووید-۱۹ و هرپس ویروس تیپ یک گاوی (BHV-۱) که سبب بیماری تنفسی در گاوها می شود، مورد بررسی قرار گرفته است.
ناتو با تخمیر لوبیای سویا با باسیلوس سوبتیلیس، باکتری موجود در گیاه و خاک تهیه می شود. محققان دو عصاره ناتو یکی با گرما و دیگری بدون آنرا تهیه کردند. آنان عصاره ها را در مجموعه سلول های آزمایشگاهی گاو و انسان استفاده کردند. یک مجموعه به سارس-کوو-۲ و مجموعه دیگر به هرپس ویروس تیپ یک گاوی آلوده شدند.
وقتی سلول های آلوده به سارس-کوو-۲ و هرپس ویروس تیپ یک گاوی با عصاره ناتو ساخته شده بدون گرما تحت درمان قرار گرفتند، ویروس ها توانایی خویش را در آلودگی سلول ها از دست دادند. بااین حال، هیچ یک از ویروس ها تحت تأثیر عصاره ناتو تحت عملیات حرارتی قرار نگرفتند.
میزوتانی اظهار داشت: «به نظر می رسد پروتئاز یا پروتئازهایی رخ می دهند، پروتئین هایی که پروتئین های دیگر را متابولیزه می کنند. عصاره ناتو به صورت مستقیم حوزه اتصال گیرنده ها بر روی پروتئین سنبله موجود در سارس-کوو-۲ را هضم می کند، اما در عصاره تحت گرما، توانایی هضم پروتئین ها از دست رفته و سبب می شود ویروس عفونی بماند.
پروتئین سنبله بر روی سطح ویروس قرار دارد و به گیرنده سلول های میزبان متصل می شود. با پروتئین سنبله غیرفعال ویروس نمی تواند سلول های سالم را آلوده کند.
شایان ذکر است، محققان اثر مشابهی هم بر روی هرپس ویروس تیپ یک گاوی یافتند.
میزوتانی تصریح کرد: عصاره ناتو همان اثرات هضم را بر روی پروتئین های حوزه اتصال دهنده گیرنده های سویه های جهش یافته سارس-کوو-۲ مانند نوع آلفا دارد.
وی اخطار داد: در حالیکه نتایج امیدوارکننده است، برای شناسایی مکانیسم های دقیق مولکولی مطالعات بیشتری لازم است. همینطور تصریح کرد که این تحقیق هیچ مدرکی در مورد کاهش عفونت ویروسی صرفاً با خوردن ناتو عرضه نمی دهد. بمحض شناسایی اجزای سازنده و تایید عملکرد آنها محققان قصد دارند کار خویش را تا مطالعات بالینی در مدلهای حیوانی پیش ببرند.
میزوتانی اضافه کرد: باآنکه واکسن هایی برای مقابله با کووید-۱۹ وجود دارد اما نمی دانیم که تأثیر آنها بر روی هر نوع مختلف ویروس به چه میزان است. واکسیناسیون همه هم به طول می انجامد هرچند گزارش هایی در موارد موفقیت آمیز وجود دارد اما باید برای افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا می شوند و آنرا منتشر می کنند روش های درمانی ایجاد نماییم. این تحقیق امکان دارد یک نکته بزرگ برای چنین طراحی دارویی باشد.
نتایج این تحقیق در نشریه ارتباطات تحقیقات بیوشیمیایی و بیوفیزیکی انتشار یافته است.
منبع: tebeasil.ir