رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران؛ طب داخلی روز به روز ضعیف تر می شود
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، با اشاره به وضعیت پزشکان عمومی و رزیدنت ها، خواهان توجه ویژه به مسائل و مشکلات این گروه از همکاران جامعه پزشکی شد.
به گزارش طب اصیل به نقل از مهر، ایرج خسرونیا، در افتتاحیه سی و یکمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، عنوان کرد: خوشحالم پس از مدت ها می توانم مستقیماً با شما همکاران عزیز هر چند بطور مجازی صحبت کنم. در سال هایی که گذشت مشکلات زیادی برای جامعه پزشکی به ویژه همکاران متخصص داخلی به وجود آمد. وی ادامه داد: کرونا علاوه بر ضررهای مادی و معنوی تعداد زیادی از همکاران ما را به کام مرگ کشاند و جامعه پزشکی را داغدار کرد. در اوایل شروع بیماری کرونا همکاران ما بدون پوشش کافی به جنگ این بیماری خانمان سوز رفتند و چون دستکش و ماسک کافی وجود نداشت و واکسنی هم تزریق نشده بود، تعداد زیادی از همکاران گرفتار این بیماری شدند که پس از مدت ها وسایل اولیه حفاظتی بیشتر شد، واکسیناسیون انجام گرفت که امیدواریم دیگر شاهد مرگ عزیزان نباشیم. خسرونیا افزود: پارسال تعرفه پزشکی کمی افزایش پیدا کرد و دو رقم را اعلام نمودند و مانند دلار که قیمت دو گانه دارد ویزیت ما هم دوگانه شد، خود همین موضوع موجب ناراحتی دوستان شده است. اولاً افزایش تعرفه مطابق تورم نیست تمام مخارجی که دست دولت و مسئولین است، چند برابر شده است. ثانیاً تمام خریدهای ما به دلار انجام می شود حالا که می خواهند تعرفه را هم تغییر دهند آنرا دوگانه کرده اند. اضافه شدن درصد کمی تعرفه بدون در نظر گرفتن سطح تورم هیچ نوع تأثیری در زندگی روزمره پزشکان نداشته و شاهد مهاجرت گروهی از پزشکان و خروج از گردونه پزشکی و روی آوردن همکاران به سایر کارها هستیم. وی ادامه داد: برای تربیت یک پزشک هزینه میلیاردی باید کرد و پس از تربیت و آموزش او بسادگی جهت استفاده بهینه به کشورهای دیگر می روند و این ضرری است که مسئولین به آن توجهی ندارند. پزشکان عمومی با زحمات زیاد در خدمت مردم و به جنگ انواع و اقسام بیماری های عفونی می روند و با درآمد نه چندان خوب ادامه زندگی می دهند. پزشکان عمومی و رزیدنت ها سرمایه این مملکت هستند و باید دولت و مردم مراقبت آنها باشند. درآمد ناچیز، حقوق کم و سطح تورم بالا سبب شده برخی از پزشکان جوان ما به ویژه رزیدنت ها ترک تحصیل نمایند. رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران اشاره کرد: برخی از این همکاران ما ازدواج کرده اند ولی عروس و داماد در خانه پدری زندگی می کنند و قادر به اجاره سرپناهی نیستند. ۲۰ درصد اضافه کردن به حقوق رزیدنت ها کار مهمی نیست و این گروه از همکاران نمی توانند با ۲۰ درصد اضافه حقوق با گرانی میوه، گوشت، لبنیات و هزینه زندگی دست و پنجه نرم کنند. وی ادامه داد: همکاران متخصص داخلی سال ها است از تبعیض شکایت دارند به تمام وزرای وقت نامه نوشته اند آنها تأیید کرده و معاونین آنها هم تأیید کرده اند ولی کار مهمی
انجام نداده اند. همکاران ما حرف غیر قانونی نمی زنند. می گویند مطابق کریکولوم آموزشی ما باید بتوانیم از هر آنچه آموخته ایم برای کمک به بیماران استفاده نمائیم، تبصره های مختلف و دستورهای غیرقانونی ما را مجبور می کند برای انجام آندوسکوپی به انجمن دیگر باج بدهیم و برای کارهایی که بلد هستیم و سال ها انجام داده ایم پول اضافی پرداخت نماییم. اخیراً هم تجویز انسولین قلمی، اسکن، یا بعضی داروها را هم ممنوع کرده اند و مانند شیر بدون یال و دُم ما را بعنوان مادر طب رها کرده اند. در کجای دنیا با متخصص داخلی اینطور رفتار می کنند. خسرونیا اظهار داشت: من بعنوان یک شهروند به مسئولین وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی سفارش می کنم تا پیش از این که جای خودرا به دیگری نداده اند مشکلات پزشکان عمومی، رزیدنت ها و متخصصین داخلی را حل کنند و از خود یادگاری نیکو بجای بگذارند. چند ماه دیگر شما هم مثل ما گرفتار می شوید و زمان ثابت کرده که همیشه مورد نفرت همکاران خود قرار می گیرید. عزت و احترامِ هر گروه بستگی به متولی آن گروه دارد. متولی ما هم وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است. جامعه پزشکی که گروهی از آنرا متخصص داخلی تشکیل داده هر روز با یک دست نوشته، عزت و هویت کاری خودرا از دست می دهد. وی ادامه داد: ما امیدواریم همکاران ما که در پست های تصمیم گیری هستند هرچه سریعتر به کمک گروه های لطمه پذیر جامعه پزشکی برخیزند و کارهای خودرا ختم به خیر کنند.
در این ماه های اخیر متخصصین داخلی با دو انتخابات رو به رو هستند. انتخابات اعضای هیأت مدیره مرکزی جامعه پزشکان متخصص داخلی و انتخابات سازمان نظام پزشکی.
بر همه دوستان آشکار است اگر یک هیأت مدیره قدرتمند و فعال داشته باشیم خیلی از مشکلات تخصص داخلی را می توان حل کرد. همکاران ما با شرکت در انتخابات هم می توانند کاندیدا شوند و هم می توانند بطور فعال در رأی گیری شرکت کنند و افرادی را انتخاب کنند. خسرونیا افزود: هیأت مدیره متخصصین داخلی از نظر کارهای اجرائی و علمی احتیاج به افراد فعال دارد که بتوانند در آینده چرخ جامعه پزشکان متخصص داخلی را بگردانند. متأسفانه بیشتر هیأت مدیره فعلی از سن بالا برخوردار می باشند. علاقمند و با سواد هستند ولی وقت کافی ندارند جلسات مختلف را در ادارات متفاوت وزارت بهداشت شرکت نمایند. فقط شکایت کردن و مشکلات را مطرح کردن کافی نیست، باید آستین ها را بالا زد و به فکر کمک کردن و رفع مشکلات باشیم. وی ادامه داد: انتخابات نظام پزشکی که مقرر است در اواخر تیر انجام گیرد و متأسفانه با برخورد سرد همکاران روبرو شده، درست است که در سالهای اخیر سازمان نظام پزشکی فعالیت شایان توجهی نداشته است ولی ما متخصصین داخلی می دانیم که اگر در نظام پزشکی و شورایعالی افراد دلسوزی داشته باشیم به آسانی می توانیم خواسته های خودرا به سرانجام برسانیم. داشتن یک شورایعالی خوب و فعال که حداقل دو تا سه نفر متخصص داخلی وجود داشته باشد بسیار کمک کننده است. بدین سبب امیدوارم در تمام شهرستان ها از همکارانی که کاندید شده اند حمایت کرده و همه دست به دست هم دهیم و به دوستان خود سفارش نماییم از کاندیداهای تهران هم حمایت کنند. حضور نماینده تهران در نظام پزشکی و شورایعالی نظام پزشکی کارساز خواهد بود. خسرونیا اظهار داشت: کنگره پیش رو که با کمک تعداد زیادی از اساتید دانشگاه و متخصصین داخلی تشکیل شده و چند بار هم تاریخ آن به دلیلهای مختلف عوض شده احتمالاً ممکنست با مشکلات زیادی در طول انجام آن برخورد نمائیم. از قبیل قطع اینترنت، یا عدم حضور سخنران. این کنگره بصورت چند کنفرانس و وبینار برگزار می گردد و همکاران فقط می توانند روزی یک وبینار را ثبت نام نمایند و امتیاز دریافت نمایند. اما بقیه وبینارها و سخنرانی ها را می توانند بطور آزاد شرکت کرده و از مطالب آن استفاده نمایند. برگزاری چهارده وبینار، چند سخنرانی بسیار کار مشکلی است که امیدوار هستیم بطور خوبی راضی کننده باشد. گرچه برخی از همکاران از کمی امتیاز و امتحان پس از وبینار شکایت داشته باشند ولی سفارش می نماییم از کنگره خودشان حمایت کنند.
ما اهتمام می نماییم از سایر انجمن ها عقب نمانیم. امیدواریم که کوشش های ما مورد تأیید همکاران قرار بگیرد. وی ادامه داد: اما موضوع مهمی که امروز می خواهم به آن توجه بیشتری نماییم آینده طب داخلی است. در ایران و دنیا با عنایت به این که تخصص داخلی روز به روز با چالشی تازه رو به رو می شود و با به وجود آمدن شاخه های مختلف فوق تخصص، طب داخلی روز به روز ضعیف تر می شود. ما فکر می کردیم که این مشکل فقط مخصوص ایران است ولی با مطالعه مقالات زیاد متوجه شدیم ضعیف شدن طب داخلی در تمام دنیا وجود دارد و خیلی از محققین کشورهای آمریکایی و اروپایی نگران آن هستند. واقعیت این است که طب داخلی درحال مرگ است و فقط بیماران از آن ضرر می کنند. به دلیل درآمد کم بیشتر پزشکان داخلی نه در مطب حاضر می شوند و نه در بیمارستان و پرستاران و افراد تازه کار بجای آنها فعالیت می نمایند. ما نگران طب داخلی هستیم و نمی دانیم چه بلایی بر سر طب داخلی خواهد افتاد. خسرونیا افزود: آموزش پایین کسانی که بجای پزشک داخلی انجام وظیفه می کنند و آنها قادر به مراقبت از بیماران خود نیستند، بیشتر آنها پزشکان کلینیک هستند. مهارت های بیمارستانی آنها به شدت اُفت کرده و این امر برای بیماران آنها و بطور کلی جامعه ضرر بزرگی است. اگر بیمار به یک متخصص داخلی مراجعه نکند ممکنست به ۵ فوق تخصص احتیاج پیدا کند. وی ادامه داد: یک پزشک آموزش دیده داخلی همه موارد را با هم می تواند درمان کند و مراقبت بسیار مؤثری را عرضه نماید. خسرونیا اظهار داشت: ما یک پروژه تحقیقاتی نوشته ایم که پروپوزال آن مورد تأیید قرار گرفته و مقرر است از ۱۰۰۰ نفر از همکاران راجع به آن اظهار نظر بخواهیم که در آینده نه چندان دور این پرسشنامه به دست شما خواهد رسید که بدانیم نظر شما راجع به آینده طب داخلی چگونه است و چه راهکاری برای بهبود آن ارائه می نمائید. بدون شک همکاری شما بسیار مؤثر خواهد بود. خواهشمند است در این مورد ما را یاری نمائید و در اجرای این طرح تحقیقاتی کوتاهی نکنید.