اچ آی وی مثبت ها به کرونا مبتلا می شوند؟

گلستان کارشناس ایدز مرکز بهداشت گلستان با اشاره به اینکه تابحال در استان هیچ موردی از ابتلای مبتلایان ویروس HIV به کرونا نداشتیم، اظهار داشت: درمان هایی که برای بیماران مبتلا به HIV انجام می گیرد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن آنها می شود و همین مساله سبب شده که این افراد کمتر در معرض عفونت های فرصت طلب همچون ویروس کرونا قرار می گیرند.

فاطمه مجنونی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: HIV یک بیماری عفونی قابل کنترل است که عامل آن ویروسی با نام نقص ایمنی انسانی است. این ویروس علاقه خاصی به سلول های سیستم ایمنی بدن دارد و به گلبول های سفید بدن صدمه می زند.

وی تصریح کرد: در جهان ۳۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در دنیا مبتلا به HIV داریم که فقط ۷۰ درصد آنها از بیماری خود آگاه هستند. از این میان ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از مبتلایان را خانم ها و یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را کودکان می سازند. در ایران تخمین زده شده که ۶۰ هزار و ۴۰۰ بیمار مبتلا به HIV در کشور داشته باشیم اما کل موارد شناسایی شده تا به امروز ۴۱ هزار و ۸۷۶ نفر است. از این میان ۲۲ هزار و ۴۰۶ بیمار زنده داریم و ۱۵ هزار و ۲۰۰ نفر تحت درمان قرار دارند.

کارشناس ایدز مرکز بهداشت گلستان با اشاره به اینکه در کشور ۸۲ درصد موارد شناسایی شده HIV را مردان می سازند، اظهار داشت: بررسی روند آماری مبتلایان به این بیماری در ایران طی چند ساله اخیر نشان داده است که تعداد مبتلایان زن نسبت به مرد در حال افزایش می باشد. در شش ماهه اول سال جاری، ۳۰ درصد موارد شناسایی شده جدید را زنان تشکیل دادند.

وی تصریح کرد: در گلستان ۲۵۴ بیمار مبتلا به HIV داریم که ۸۰ درصد آنها برای دریافت خدمات به مراکز عرضه خدمت به این بیماران رجوع کردند و ۶۸ درصد تحت درمان قرار گرفتند.

مجنونی در ادامه ضمن اشاره به اینکه الگوی انتقال HIV از راه روابط جنسی محافظت نشده در حال افزایش می باشد، اظهار داشت: علاوه بر این مورد، استفاده مشترک از سرنگ و وسایل تزریق آلوده، خون و فراورده های خونی، انتقال از مادر به کودک و استفاده از وسایل غیر استریل در انجام تاتو، خالکوبی و حجامت از دیگر راه های انتقال این ویروس می باشد. عفونت HIV نمی تواند از راه اشک، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ فرد مبتلا به دیگران منتقل شود مگر اینکه این ترشحات آغشته به خون فرد مبتلا باشد.

کارشناس ایدز مرکز بهداشت گلستان بیان نمود: خوشبختانه درمان های جدید علاوه بر افزایش طول عمر بیماران و کیفیت زندگی آنها شده است، سبب کاهش تولید ویروس در بدن آنها و کاهش دفع ویروس در مایعاتی مانند خون و مایعات جنسی می شود. افراد مبتلا به شرط اینکه تحت مشاوره و مراقبت باشند می توانند ازدواج کنند و بچه دار شوند.

مجنونی با تاکید بر اینکه شناسایی افراد مبتلا به HIV در جامعه اهمیت خیلی زیادی دارد، خاطرنشان کرد: با تشخیص زودهنگام مبتلایان می توانیم آنها را سریع تر به خدمات درمان متصل نماییم و با این کار هم درمان بهتری را به آنها عرضه می نماییم و هم از انتقال بیماری به سایر افراد جامعه جلوگیری نماییم.

وی اظهار داشت: از زمان آلودگی فرد به ویروس HIV تا مبتلا شدن به بیماری ایدز حدود ۱۰ تا ۱۵ سال طول می کشد. فرد آلوده به ویروس HIV اگر زود شناسایی شود، احتمال ابتلای او به بیماری ایدز بسیار کم است.

کارشناس ایدز مرکز بهداشت گلستان با اشاره به اینکه تنها راه تشخیص HIV انجام آزمایش است، خاطرنشان کرد: مراکز مشاوره بیماری های رفتاری در تمامی شهرستان های استان فعالیت دارند و خدماتی همچون مشاوره، آموزش، آزمایش و خدمات مراقبتی و درمانی در آنها عرضه می شود. تمامی خدمات در این مراکز کاملاً محرمانه و به صورت مجانی است.

مجنونی با اشاره به اینکه تابحال در استان گلستان هیچ موردی از ابتلای مبتلایان HIV به ویروس کرونا نداشتیم، اظهار داشت: درمان بیماران HIV باعث تقویت سیستم ایمنی بدن آنها می شود. تنها مبتلایان HIV که شناسایی نشده اند، در معرض خطر هستند.