توانبخشی بعد از سکته مغزی به کمک بازیهای حقیقت مجازی
به گزارش طب اصیل، دانشمندان با استفاده از بازیهای حقیقت مجازی که انعطاف پذیری مغز را زیاد می کند، توانایی افراد و بیماران بعد از سکته مغزی را بهبود بخشیده اند.
به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، آینه درمانی روشی برای توانبخشی به اشخاصی است که سکته مغزی را تجربه کرده اند. این شیوه به آنها کمک می نماید تا عملکرد اندام های خویش را که به علت سکته، ضعیف شده اند بازیابی کنند.
در این شیوه در طول توانبخشی، برای درگیرکردن اعضای ضعیف تر بدن اشخاصی که سکته مغزی کرده اند توهم بصری ایجاد می شود. بیماران با نگاه به آینه اعضای قوی تر بدن خویش را می بینند که تمرین هایی را با موفقیت انجام می دهند و تصور می کنند اعضای ضعیف تر بدن آنها هم در همان زمان این تمرین ها را انجام می دهند و توانایی حرکت این اندام ها برای مغز باورپذیر می شود. هدف از این شیوه افزایش و بیدار کردن انعطاف پذیری عصبی در سمتی از مغز است که سکته را تجربه کرده و سبب ضعف شده است.
در دانشگاه میشیگان هِلث در آمریکا، گروهی از محققان به سرپرستی دکتر چاندرامولی کریشنان (Chandramouli Krishnan)، با افزودن حقیقت مجازی به این شیوه توانبخشی، آنرا به روز و فناوری NeuRRoVR را تولید کردند.
در تکنولوژی جدید (NeuRRoVR) از بیماران خواسته می شود از هِدسِت حقیقت مجازی و سنسورهای حرکتی که روی بدن آنها قرار می گیرند، برای انجام بازیهای مختلف استفاده نمایند که به آنها کمک می نماید تا به اهداف درمانی خود دست یابند. بازیهای NeuRRoVR بگونه ای هستند که اعضای ضعیف شده بدن را به شکل مستقیم به کار می گیرد یا برای انجام آنها ضروری است اعضای سالم و ضعیف شده بدن با هم فعالیت کنند.
این فناوری به بسیاری اشخاصی که سکته مغزی را تجربه کرده اند کمک کرده است تا تعادل و مهارت های حرکتی خویش را به دست بیاورند و ارتباط نورون های عصبی آنها بهبود یابد.