اهم اخبار اجتماعی طب اصیل در ۲۶ آبان؛ شیب تند افت تحصیلی دانش آموزان
طب اصیل: بسته اخبار اجتماعی ایرنا در بیست وششم آبان به هشدار به داروخانه ها برای اعلام سبدفروشی دارو، ثبت ۸۶ شغل خانگی درحوزه غذایی، سرعت راه اندازی نیروگاه های سبز با توقف مازوت سوزی، خطر انقراض گونه های جانوری با جزیره ای شدن زیستگاه ها، شیب تند افت تحصیلی دانش آموزان، تحقق سهم ۷درصدی سلامت از تولید ناخالص ملی، نیاز ۷۵ همت اعتبار برای اجرای متناسب سازی و ضرورت استقرار پلیس در بیمارستان ها پرداخته است.
در بسته خبری پیش رو با اهمیت ترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور می نماییم، امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را می توانید در ادامه بخوانید.
پلیس در بیمارستان ها مستقر شود/بیش از ۷۰ درصد پرستاران خشونت را تجربه کرده اند
شرکت کنندگان در آیین یادبود شادروان «مسعود داوودی» پزشک متخصص قلب که هفته گذشته در یاسوج به قتل رسید، بر استقرار پلیس در بیمارستان ها برای پیشگیری از خشونت مقابل کارکنان نظام سلامت تاکید نمودند و خواهان آموزش کادر درمان برای تعامل بهتر با اطرافیان بیمار شدند.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایرنا، در شروع این مراسم، برادر مرحوم مسعود داوودی با اشاره به اینکه مسعود عاشق خدمت به مردم بود، اظهار داشت: او طرح اولیه خودرا در روستایی دور افتاده در حوالی بندرعباس گذراند و آمار بیماری مالاریا را در آنجا بسیار پایین آورد.
وی اضافه کرد: او بعد از گرفتن مدرک تخصص قلب به یاسوج رفت و بعد از پایان طرحش هم هر چقدر ما سعی کردیم او را به زادگاهش شاهرود بازگردانیم موفق نشدیم. مسعود می گفت مردم یاسوج به شدت محرومند و در غذای خود نمک زیادی می خورند و باید کاری کنم که این عادتشان کمتر شود. ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ارتباط برخط سازمان ثبت احوال با سامانه املاک و اسکان برقرار است
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور اظهار داشت: از آغاز ایجاد سامانه املاک و اسکان در فروردین ماه ۱۴۰۰ تاکنون، سازمان ثبت احول کشور به شکل برخط با این سامانه در ارتباط بوده و همکاری مستمر با این سامانه صورت گرفته است.
افشار خاکباز ضمن اشاره به انتشار برخی اخبار در مورد همکاری نکردن سازمان ثبت احوال کشور با سامانه املاک و اسکان عنوان کرد: این سازمان به شکل مستمر درحال ارائه اطلاعات هویتی و نشانی اشخاص حقیقی به دستگاههای اجرایی می باشد و همکاری با سامانه املاک و اسکان نیز از این مورد مستثنی نیست.
وی ضمن اشاره به این که این سازمان روزانه به ۲۰۰ دستگاه در ۲۰۰ هزار نقطه خدمات بر خط ارائه می کند، اظهار داشت: همکاری سازمان ثبت احوال کشور با وزارت راه و شهرسازی در حوزه احراز هویت اشخاص از سال ۱۳۹۹ شروع شده است؛ در مورد همکاری با سامانه املاک و اسکان نیز از آغاز ایجاد این سامانه در فروردین ماه ۱۴۰۰ و با نگرش ملی این همکاری صورت گرفته است. ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اجرای کامل متناسب سازی بازنشستگان کشوری امسال به ۷۵ همت اعتبار نیاز دارد
کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی ضمن اشاره به شروع اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری در دولت چهاردهم اظهار داشت: اجرای کامل این قانون امسال به ۷۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در حالیکه در قانون بودجه ۵۰ همت اعتبار برای آن دیده شده است.
اکبر شیر محمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه دولت از ۳۰ مهر ماه اجرای قانون متناسب سازی بازنشستگان کشوری را اعلام نموده است، عنوان کرد: با توجه به پرداخت مبالغی به شکل علی الحساب از آغاز امسال، قرار بود با اجرای متناسب سازی، مابه التفاوت آن همراه با حقوق بازنشستگان پرداخت گردد.
وی در مورد نارضایتی بازنشستگان از روش اجرای متناسب سازی توضیح داد: برای بیشتر بازنشستگان رقم حدود ۲۰۰ هزار تومان و برای حدود ۶۰۰ هزار بازنشسته این صندوق حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان و برای ۶۵۰ هزار نفر هم افزایش کمتر از یک میلیون تومان و برای سایر بازنشستگان رقمی با میانگین یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بر طبق جداول اولیه اعلام شده بود. ادامه خبر را اینجا بخوانید.
سهم ۷ درصدی سلامت از تولید ناخالص ملی با اختصاص ۴۳۰ همت محقق می شود
تهران- ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با بیان اینکه مطابق قانون، ۷ درصد از سهم تولید ناخالص ملی باید به حوزه سلامت اختصاص پیدا کند، اعلام نمود: برای تحقق این قانون ۴۳۰ همت بودجه ضروری است.
به گزارش طب اصیل به نقل از خبرگزاری ایرنا از وبدا، مهندس طاهر موهبتی در برنامه ای که به موضوع بررسی لایحه بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ در حوزه سلامت اختصاص داشت، اظهار داشت: الان ۳.۸ درصد از تولید ناخالص ملی به حوزه سلامت اختصاص می یابد.
وی ضمن اشاره به انتخاب رییس جمهور دولت چهاردم از حوزه سلامت و افزایش توقع مردم از این حوزه، اضافه کرد: دکتر پزشکیان نیز توجه ویژه ای به حوزه سلامت دارند برای اینکه عدم توجه به این حیطه بعنوان مهم ترین حوزه زندگی مردم حتما تبعات اجتماعی زیادی به همراه خواهد داشت. ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ناامنی برای کادر درمان موجب لطمه به سلامت مردم می شود
مشاور اجتماعی سازمان نظام پزشکی به تشریح ابعاد مختلف قتل دکتر داوودی، پزشک متخصص قلب در یاسوج پرداخت و ناامنی برای کادر درمان در مناطق مختلف کشور را سبب لطمه به سلامت مردم دانست و اظهار داشت: پزشکان و کادر درمان افراد نظامی نیستند و وقتی روپوش سپید بر تن دارند، بسیار لطمه پذیر هستند و هیچ امکاناتی به جز روپوش و گوشی پزشکی ندارند.
دکتر سید محمد میرخانی در گفت و گویی ضمن اشاره به قتل دکتر مسعود داوودی در ساعات پایانی روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه در یاسوج، اظهار داشت: قاتل ابتدا با چاقو به گردن دکتر داوودی لطمه رسانده و بعد با اسلحه گرم به قفسه سینه او شلیک کرده است. قاتل بعد از ارتکاب قتل، لباس مقتول را بیرون آورده و تن خود کرده و از خودش عکس گرفته و با افتخار در فضای مجازی عکس را منتشر و از انتقام صحبت کرده و ۵ نفر دیگر از کادر درمان را نیز تهدید به قتل کرده بود.
وی با اشاره به اینکه برادر قاتل دو سال پیش در بیمارستانی در یاسوج با سکته قلبی بسیار گسترده فوت کرده بود، اضافه کرد: کادر درمانی در آن زمان وظایف خودرا به درستی انجام داده بود اما برادر قاتل، جان خودرا از دست می دهد که خانواده بیمار، شکایت خودرا ثبت کردند اما متاسفانه در بعضی شهرها به علت حاکم بودن فضای قومیتی، پزشکان در این اتفاقات، مقصر جلوه داده می شوند و قصوری برای پزشک درنظر گرفته می شود تا به شکلی رضایت خانواده بیمار، کسب شود تا خشونت ثانویه ای رخ ندهد. ادامه خبر را اینجا بخوانید.
شیب تند افت تحصیلی دانش آموزان/چالش ها و راهکار ها چیست؟
افزایش روند نزولی معدل دانش آموزان طی چند سال قبل که حالا نیز با شیب تندی درحال حرکت است، به چالشی برای نظام تعلیم و تربیت تبدیل گشته است و نظام آموزشی
امسال وزارت آموزش و پرورش اعلام نمود که در رشته علوم تجربی میانگین نمرات سال قبل دانش آموزان ۱۱.۲۳ بوده که حالا به ۱۲ رسیده است. در رشته علوم ریاضی میانگین نمرات از ۱۰.۷۹ به ۱۱.۸۲ و در رشته انسانی از ۸.۷۵ به ۹.۱۳ رسید و در مجموع نمرات دانش آموزان از ۱۰.۲۶ به ۱۰.۹۸ رسیده است.
براساس تحلیل وزارت آموزش و پرورش در شهریور ۱۴۰۳، میانگین معدل در پایه های دهم تجربی ۱۲.۶۴، یازدهم تجربی ۱۱.۵۲ و دوازدهم تجربی ۱۲ شده است. در رشته ریاضی میانگین معدل دانش آموزان پایه دهم به ۱۲.۶۹، پایه یازدهم ۱۱.۲۶ و پایه دوازدهم ۱۱.۸۲ رسیده و در رشته علوم انسانی پایه دهم میانگین نمرات ۹.۴۴، پایه یازدهم ۹.۰۷ و پایه دوازدهم ۹.۱۳ ثبت شده است. ادامه این گزارش تفصیلی را اینجا بخوانید.
خطر انقراض گونه های جانوری با جزیره ای شدن زیستگاه ها/باغ وحش ها ساماندهی می شوند
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست اظهار داشت: جزیره ای شدن زیستگاه ها و محدودیت تبادل ژنتیکی بین جمعیت های حیات وحش چالشی است که از عوامل جدی انقراض گونه ها به حساب می آید.
حمید ظهرابی در بازدید و افتتاح پروژه های محیط زیست طبیعی استان تهران اضافه کرد: جزیره ای شدن زیستگاه ها و محصور شدن حیوانات در محیط های محدود و عدم تبادل ژنتیکی از عوامل جدی انقراض گونه ها محسوب شده و ما باید با تعامل و همراهی دستگاههای مرتبط، کریدورهای ارتباطی بین زیستگاه ها را بازسازی نماییم تا جریان ژنی بین جمعیت های مختلف برقرار شود؛ در غیر این صورت، عواملی نظیر تراکم بالای جمعیت، بیماری ها و هم خونی و همسانی ژنتیکی سبب ضعف و کاهش پایداری جمعیت ها شده و آثار غیرقابل جبرانی بر محیط زیست بر جای خواهد گذاشت.
وی اظهارداشت: با هماهنگی دستگاههای مرتبط تلاش خواهیم کرد کریدورهای ارتباطی بین جمعیت حیات وحش را بازسازی کرده تا از نابودی گونه ها و آثار جبران ناپذیر آن بر محیط زیست جلوگیری نماییم. ادامه خبر را اینجا بخوانید.
شبکه نمایش خانگی مشوق مصرف سیگار و انواع مخدرها شده است
معاون کاهش تقاضا و مشارکت های مردمی ستاد مبازره با مواد مخدر با نقد جدی درباره ی محتوای تولیدات شبکه نمایش خانگی اظهار داشت: محتوای ساخته شده در این شبکه ها نباید به الگو و مشوق برای جوانان در مصرف سیگار و انواع مخدرها تبدیل گردد.
محمد جمالو در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا عنوان کرد: بخش قابل توجهی از بازیگران و چهره های مطرح سینما و تلویزیون شرکای اجتماعی در حوزه مقابله و جلوگیری از اعتیاد هستند و فعالیت مستمری دارند که نباید نادیده گرفته شود.
وی درباره ی اقدامات و ملاحظات ستاد مبارزه با مواد مخدر در این حوزه اضافه کرد: تفاهم نامه های نیز با مجموعه ساترا و مکاتبات محرمانه ای هم با مسئولان در این رابطه داشتیم و از آنها خواستیم که این مسائل را رعایت نمایند. ادامه مصاحبه را اینجا بخوانید.
«سبد فروشی دارو» نگاهی غیرمنطقی است
رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اهمیت توزیع عادلانه دارو تاکید کرد: سبدفروشی نگاهی غیرمنطقی است و باید اصلاح گردد تا داروهای موردنیاز بدون هیچ گونه محدودیتی به دست بیماران برسد.
سید حیدر محمدی در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا اضافه کرد: در حالی که برخی شرکتهای پخش دارو برای داروخانه ها ایجاد می کنند، همچون الزام به خرید اقلام غیرضروری در کنار داروهای ضروری، می تواند دسترسی عادلانه به دارو را گرفتار چالش کند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو در تلاش است که با اجرای نظارت های بیشتر، شرایطی فراهم آورد که زنجیره توزیع دارو شفاف تر و مبتنی بر نیازهای واقعی باشد. ادامه مصاحبه را اینجا بخوانید.
ثبت ۸۶ مورد مشاغل خانگی در حوزه فرآورده های غذایی و آشامیدنی
مدیرکل امور فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از ثبت ۸۶ شغل خانگی و تایید صلاحیت بالاتر از ۲۳۰۰ مسئول فنی طی ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ اطلاع داد.
عبدالعظیم بهفر ضمن اشاره به وضعیت مجوزهای بهداشتی تولید داخل در حوزه فرآورده های غذایی، اضافه کرد: ۹۴۸ مورد مجوز ثبت منبع داخلی برای تاسیس و بهره برداری فعال کارگاه و کارخانه در حوزه محصولات غذایی طی ۶ ماهه اول سال صادر گردیده است.
وی افزود: ۲ مجوز تاسیس و بهره برداری کترینگ طی نیمه اول سال قبل صادر گردیده است، همین طور یکهزار ۳۶۶ مورد صدور، اصلاح و یا تمدید پروانه ساخت کارخانه نیز عملیاتی شده است. ادامه خبر را اینجا بخوانید.
توقف مازوت سوزی به راه اندازی نیروگاه های سبز سرعت می دهد/انتقادات فدای سود مردم
رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو اظهار داشت: دستور توقف مازوت سوزی در نیروگاه ها یکی از بهترین و شجاعانه ترین حرکت های رییس جمهور بود و هر چند انتقاداتی به همراه خواهد داشت اما خاموشی ها، ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر را افزایش خواهد داد.
محمد درویش در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست ایرنا اضافه کرد: این اقدام معرف صداقت رییس جمهور و نشاندهنده اینست که موضوع محیط زیست و حفظ جان مردم ایران حتی به قیمت شنیدن انتقادات شدید، برایش اهمیت دارد؛ این کاری بود که دولت های پیشین از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی می کردند و به عهده دولت بعدی می گذاشتند اما پزشکیان قبول کرد که سپر شود و موج اعتراضات را قبول کند اما یکبار برای همیشه بحران ناترازی انرژی و مصرف مازوت حل شود.
وی عنوان کرد: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام نموده که درمان بیماری های ناشی از آلودگی هوا بالاتر از ۱۱.۵ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می کند؛ فقط در تهران سالانه ۹ هزار نفر تلفات ناشی از آلودگی هوا داریم که ۷ هزار نفر را وزیر بهداشت دولت قبل بطور رسمی تایید کرده بود. ادامه مصاحبه را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به شکل کامل در حوزه هایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تامین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و لطمه ها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد می نماییم هر روز سری به این سایت https: //www.طب اصیل.ir/service/society بزنید.
منبع: tebeasil.ir