مطالعات نشان می دهد؛ رژیم کتوژنیک ممکن است کلسترول بد را افزایش دهد

به گزارش طب اصیل، یک مطالعه جدید نشان داد رژیم کتوژنیک کلسترول بد را زیاد می کند و منجر به تغییراتی در میکروبیوم می شود که برای سلامت روده مضر است.

به گزارش طب اصیل به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، یک مطالعه جدید رژیم غذایی کتوژنیک را با رژیم غذایی با مقادیر کم قند افزودنی مقایسه کرد و نشان داد که هر دو رژیم سبب کاهش توده چربی در مقایسه با رژیم غذایی کنترل می شود.
با این حال، رژیم کتو با تغییرات متابولیکی منفی، مانند افزایش کلسترول بد و تغییرات در میکروبیوم روده همراه بود.
رژیم غذایی کم قند افزودنی برای سلامت کلی سفارش می شود. منبع معتبر سازمان جهانی بهداشت سفارش می کند که قندهای آزاد کمتر از ۱۰ درصد از کل انرژی دریافتی را می سازند، چونکه با بیماری های مزمن ارتباط دارند.
مطالعات نشان داده است که کاهش مصرف قندهای آزاد به کاهش توده چربی کمک می نماید. به صورت مشابه، محدودیت کربوهیدرات، مانند رژیم کتوژنیک، یک روش کاهش وزن ثابت شده است که اخیراً محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
مطالعه جدید شامل ۵۳ شرکت کننده بود و به مدت ۱۲ هفته ادامه یافت.
دانشمندان همینطور دریافتند که در مقایسه با رژیم غذایی کنترل، رژیم کم قند و رژیم کتو به ترتیب ۲.۱ و ۲.۹ کیلوگرم توده چربی را کاهش دادند. آنها مشخص کردند که این کاهش وزن با تغییرات در فعالیت بدنی ارتباطی ندارد- همه گروه ها سطوح فعالیت مشابهی داشتند.
با این حال، دانشمندان دریافتند که رژیم کتو در مقایسه با رژیم کم قند و رژیم غذایی کنترل، سطوح کلسترول بد و سایر نشانگرهای در رابطه با خطر بیماری قلبی عروقی را زیاد می کند. رژیم کتو همینطور با کاهش باکتری های خوب روده مرتبط بود.
در همین حال، رژیم غذایی کم قند آزاد این عوارض جانبی منفی را نداشت.
برخلاف رژیم های کم قند و کنترل، رژیم کتو به صورت قابل توجهی بر میکروبیوم روده تاثیر گذاشت.
به طور خاص، آنها کاهش بیفیدوباکتری، یک باکتری “خوب” روده را یافتند. تعداد کاهش این گونه ها با افزایش خطرات در ارتباط با مشکلات متابولیک، ایمنی و روده مرتبط می باشد.
بیفیدوباکتری ها همینطور ویتامین های مهم B و سایر ترکیبات را تولید می کنند که از سلامت کلی حمایت می کنند.
فیبر – کربوهیدراتی که دستگاه گوارش نمی تواند آنرا تجزیه کند – باکتری های روده ما را تغذیه می کند. مصرف فیبر در رژیم کتو بشدت کاسته می شود، که امکان دارد توضیح دهد که چرا این الگوی غذایی بر میکروبیوم تاثیر می گذارد.

منبع: