محققان سوئدی پی بردند؛ قند خون بالا و چربی خون با افزایش ریسک اضطراب و افسردگی مرتبط می باشد
به گزارش طب اصیل، یک مطالعه اخیر نشان داد که سطوح بالای قند خون و تری گلیسیرید با افزایش ریسک مبتلا شدن به افسردگی، اضطراب و اختلالات در رابطه با استرس در آینده مرتبط می باشد.
به گزارش طب اصیل به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، بعضی از افراد بیشتر از دیگران به بیماری های مزمن روانی مانند اضطراب و افسردگی مبتلا می شوند. اگر پزشکان تشخیص دهند که چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند و عوامل مؤثر را پیدا کنند، می توانند به عرضه درمان زودهنگام و رسیدن به نتایج مثبت سلامت کمک کنند.
در مطالعه اخیر، چندین نشانگر زیستی و ارتباط آنها با خطر افسردگی، اضطراب و اختلالات در رابطه با استرس در شرکت کنندگان بررسی گردید.
محققان داده های بیشتر از ۲۱۱۰۰۰ شرکت کننده را بررسی کردند. آنها دریافتند که سطوح بالاتر قند خون و تری گلیسیرید (نوعی چربی خون) با افزایش ریسک ابتلاء به این بیماری های روانی ۲۰ سال پیش از تشخیص مرتبط می باشد.
در مقابل، محققان دریافتند که داشتن سطوح بالاتر کلسترول خوب HDL به نظر می آید در مقابل این بیماری های روانی محافظت می کند.
اضطراب، افسردگی و اختلالات در رابطه با استرس، اشکال رایج بیماری روانی هستند که می توانند پیشرفت افراد را در موقعیت های روزمره دشوارتر کنند.
شرکت کنندگان در ابتدا هیچ اختلال روانی نداشتند و حداقل یکی از نشانگرهای زیستی متابولیک که نویسندگان مطالعه روی آنها تمرکز داشتند، را دارا بودند.
محققان قند خون و برخی از نشانگرهای زیستی که اجزای در رابطه با چربی را اندازه گیری می کنند، همچون کلسترول کل، کلسترول بد LDL، کلسترول «خوب» و تری گلیسیرید اندازه گیری کردند.
محققان به صورت متوسط ۲۱ سال شرکت کنندگان را پیگیری کردند و به بررسی ایجاد اضطراب، افسردگی و اختلالات در رابطه با استرس، مانند اختلال استرس حاد و اختلال استرس بعد از سانحه پرداختند.
این مطالعه نشان داد که سطوح بالاتر قند خون و تری گلیسیرید با خطر بالاتر برای هر سه اختلال روانی و سطوح بالاتر کلسترول خوب با کاهش خطر مرتبط می باشد.
محققان همینطور دریافتند شرکت کنندگانی که دارای اضطراب، افسردگی یا اختلالات در رابطه با استرس بودند، در طول بیست سال پیش از تشخیص روانپزشکی، سطوح بالاتری از تری گلیسیرید، کلسترول کل و قند خون داشتند.
نتایج مطالعه نشان داده است که کنترل و نظارت بر بعضی از نشانگرهای متابولیک امکان دارد برای چیزی بیشتر از سلامت جسمانی مفید باشد. مصرف مکمل های روغن ماهی امگا ۳ و همینطور ورزش های قلبی عروقی هم در پیشگیری مشکلات روانی موثرند. همینطور باید از غذاهای پرچرب مانند دونات، کلوچه، پای و غذاهای سرخ شده پرهیز شود.
منبع: tebeasil.ir