انتقال دارو به بدن ازراه دور با تلفن همراه

به گزارش طب اصیل، مهر نوشت: پژوهشگران یک وصله ریز سوزن ابداع نموده اند که با کمک موبایل ازراه دور فعال می شود و می تواند برحسب نیاز یک یا چند دارو را به بدن منتقل کند.
هیچ کس دوست ندارد بطور مرتب نیش سرسوزن را احساس کند یا روزانه چندبار دارو مصرف کند. حالا یک وصله پوشیدنی جدید ابداع شده که هنگامیکه با تلفن همراه فعال شود، داروهای مختلف را بدون درد بوسیله پوست به بدن منتقل می کند.
این گجت پوشیدنی که«وصله زمانی فضایی برحسب تقاضا»(SOP) نام دارد، یک دستگاه آزمایشی است که پژوهشگران دانشگاه کارولینای شمالی آنرا ابداع نموده اند. گجت مذکور نسخه ای از یک ابزار فعلی است که به نام وصله ریز سوزن شناخته می شود.
بیشتر بخوانید:
موفقیتی جدید برای ماهواره برهای ایرانی این کارگرهای متفاوت بی ام و را می سازند / عکس تلگرام رفع فیلتر شد؟ بطور معمول وصله های ریز سوزن به شکل ورقه های پلیمری کوچک با طیفی از برجستگی های نوک تیز و حاوی دارو(ریز سوزن) هستند. هنگامیکه این وصله روی بدن فشرده می شود، ریز سوزن ها بدون درد وارد لایه رویی پوست می شوند. در مرحله بعد داروها در بدن آزاد می شوند.
اما SOC اندکی متفاوت می باشد برای اینکه یک مدار الکتریکی روی سطح آن وجود دارد و سوزن های آنرا نیز می توان بطور جداگانه با داروهای مختلف پر کرد. همین طور تمام این سوزن ها در لایه نازکی از طلا پوشیده شده اند. هنگامیکه این وصله روی پوست به کار می رود، پوشش آن اجازه حل شدن سوزن ها را نمی دهد.
با این وجود با ارسال سیگنالی از یک موبایل یا کامپیوتر بطور بی سیم، وصله SOC فعال می شود و یک یا چند ریز سوزن را داغ می کند در نتیجه پوشش طلای روی آنها از هم می پاشد. سوزن بطور مستقیم در معرض پوست قرار می گیرد و محموله آن طی ۳۰ ثانیه آزاد می شود. درباب وصله های ریز سوزن، نخست دارو وارد مایع بینابینی سلول های پوست و پس از آن وارد جریان خون می شود.
SOP در تست هایی که تا حالا انجام شده، بطور موفقیت آمیز دوزهای مختلف از ملاتونین را به موش ها تزریق کرده است. پژوهشگران امیدوارند از این فنآوری برای درمان بیماریهای مزمن مانند آلزایمر و انتقال روزانه داروهای مختلف به بدن بر طبق زمان بندی از پیش تعیین شده، بهره گیرند.
۵۸۵۸

منبع: