هوش مصنوعی دارو خلق کرد!

به گزارش طب اصیل، دیجیاتو نوشت: محققان ژاپنی با کمک هوش مصنوعی مهارکننده اسید معده جدیدی ساختند که از هر داروی موجود دیگری بهتر عمل می کند.
یک گروه تحقیقاتی ژاپنی برای توسعه نسل بعدی مهارکننده های اسید معده به سراغ هوش مصنوعی رفته است. محققان با مدلهای هوش مصنوعی یک مهارکننده جدید را تولید و سپس آنرا در لابراتوار پالایش کردند. یافته های آنها نشان دهنده متد جدیدی جهت استفاده از هوش مصنوعی در توسعه درمان های مؤثرتر برای کنترل اسید معده است.
برپایه مقاله محققان دانشگاه ناگویا در ژاپن، با کمک مدلهای هوش مصنوعی میتوان یک ترکیب مهارکننده اسید معده تولید کرد. این ترکیب جدید نسبت به داروهای موجود، میل پیوند بهتری با معده دارد. نتایج این محققان متد جدیدی را برای کار هم زمان با هوش مصنوعی در توسعه داروها پیشنهاد می دهد.
اسید معده یکی از اجزای مهم در فرآیند هضم غذاست. بااین حال، هنگامی که تعادل ترشح مخاطی معده به هم می ریزد، اسید معده سبب ناراحتی و در موارد شدید به زخم معده، رفلاکس و التهاب مری منجر می شود. ازاین رو خیلی از مردم به مهارکننده های اسید معده روی می آورند. این مهارکننده ها بیشتر پمپ پروتون معده را که مسئول ترشح اسید است، هدف قرار می دهند. این داروها به خنثی کردن اسید معده کمک می کنند و سوزش سر دل و بیماری های مرتبط را تسکین می دهند.

نقش هوش مصنوعی در تولید مهارکننده اسید معده پمپ پروتون معده نوعی ساختار پروتئینی پیچیده در پوشش معده است که اسید معده را تولید می کند. تعدادی از محققان ژاپنی با کمک یک پلت فرم کشف داروی مبتنی بر هوش مصنوعی به نام «Deep Quartet» این پروتئین را تجزیه وتحلیل کردند.
محققان از هوش مصنوعی برای تولید بیشتر از ۱۰۰ ترکیب با ساختارهای شیمیایی منحصربه فرد استفاده کردند. سپس شیمی دانان و زیست شناسان ترکیب های مناسب تر را برای سنتز آزمایش کردند و دیدند که کدام یک پمپ پروتون معده را بهتر مهار می کند. درنهایت مشخص شد که ششمین ترکیب سنتزشده (DQ-06) اتصال قوی تری را نسبت به ترکیبات دیگر نشان داده است.
این رویکرد نوآورانه منجر به ایجاد ترکیبی با میل پیوندی تقریبا ۱۰ برابر بیشتر از هر مهارکننده موجود دیگر می شود. همینطور یافته این محققان نشان دهنده اهمیت همکاری بین انسان و هوش مصنوعی در کشف دارو است. میتوان از هوش مصنوعی برای ایجاد درمان های مختلف بهره برد. هوش مصنوعی در طراحی ساختاری داروها مهارت بیشتری نسبت به انسان دارد. البته ساختارهای پیشنهادی هوش مصنوعی توسط خود انسان ساخته و آزمایش می شود.
پس تصمیم نهایی همچنان توسط انسان ها اتخاذ می شود و هنوز هوش مصنوعی نمی تواند بدون فرمان انسان کاری انجام دهد. بااین حال، همکاری بین محققان و هوش مصنوعی پتانسیل هوش مصنوعی برای متحول کردن جهان را نشان داده است.
۲۲۷۲۲۷