عضو انجمن علمی مامایی ایران: ۹۵ درصد مادران امکان شیردهی به نوزاد دارند
طب اصیل: عضو انجمن علمی مامایی ایران، بر اهمیت تغذیه با شیرمادر و تاثیر آن در سلامت مادر و نوزاد تاکید نمود.
به گزارش طب اصیل به نقل از مهر، فرزانه گلبنی اظهار داشت: شیر مادر بافت زنده ای است که از آن بعنوان خون سفید یاد می شود و اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر واقعیتی است که طب ایرانی و هم طب رایج تاکید و توجه خاصی به آن دارند، بنابراین دوران شیردهی به نوزاد همانند دوران حاملگی اهمیت دارد. سخنگوی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران اضافه کرد: یکی از عاملهای مهم موفقیت در شیردهی انجام زایمان طبیعی است؛ چون از همان ابتدا مادر و نوزاد در ارتباط نزدیک با هم هستند که مهم ترین عامل موفقیت در شیردهی است، در حالیکه در زایمان غیرطبیعی امکان دارد این تماس پوستی و نزدیک مادر و نوزاد صورت نگیرد و یا در ۲۴ ساعت اول از شیرخشک استفاده گردد که کار اشتباهی است و بیشتر باعث بستری نوزادان در اثر افزایش احتمال زردی نوزاد می شود ازاین رو احتیاج به آموزش و آگاهی دادن به مادران بیشتر از پیش احساس می شود. عضو هیئت علمی دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به اینکه شیردهی برای مادر هم فواید زیادی به دنبال دارد، اظهار داشت: شیردهی علاوه بر آنکه حس عاطفی بین مادر و کودک را زیاد می کند، سبب می شود تا مادران بعد از زایمان کمتر گرفتار افسردگی شوند، آمار ابتدا به سرطان پستان و تخمدان و خونریزی های بعد از زایمان را می کاهد و باعث کاهش وزن مادر می شود؛ در واقع شیردهی جز اصلی فرایند بازگشت مادر به شرایط زمان پیش از حاملگی است. گلبنی ضمن اشاره به برخی باورهای غلط در مورد شیرمادر و کافی نبودن آن برای تقویت نوزاد، اظهار داشت: این باورها اشتباه است و شیر مادر بهترین و کامل ترین تغذیه برای نوزاد است، در حالیکه شیرخشک، شیر گاو هیدرولیزه شده است که مناسب رشد و تکامل نوزاد نیست و مادرانی که به هر علتی قادر به شیردهی نباشند، می توانند با رفتن به بانکهای شیر دانشگاه های علوم پزشکی کشور (۱۲ بانک شیر) مبادرت به تهیه شیر کنند. سخنگوی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر اظهار داشت: طبق آمارها تقریبا ۹۵ درصد مادرها امکان شیردهی به نوزاد دارند و فقط ۵ درصد به علت برخی بیماری ها امکان شیردهی ندارند و نیاز است که با مراقبت، حمایت جامعه و آموزش های لازم که ماماها به مادران داده می دهند، تغذیه با شیرمادر را ترویج نماییم. وی ضمن اشاره به این که شعار سال جاری نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل، محل کار و جامعه است، اظهار داشت: تاکید کشورهای جهان به ایجاد محیط های کار دوستدار شیردهی مادر و کودک است که دارای اتاق های مادر به همراه یخچال برای نگهداری شیر است، انتظار می رود تا مسؤلان حوزه سلامت به این نکته مهم توجه داشته باشند که محیط های کار باید همسو با ساختار خانواده باشد تا مادران دغدغه نگه داری و شیردهی به کودک خویش را نداشته باشند. گلبنی در مورد تدابیر طب ایرانی در تغذیه مادر بعد از زایمان، اظهار داشت: نقش غذا در تولید شیر مهم می باشد، داشتن رژیم غذایی متعادل که در برگیرنده همه ی مواد مغذی باشد می تواند به عملکرد بهتر سلول ها و تولید و ترشح شیر کمک نماید، در این دوران مادر می تواند با خوردن سبزیجات بخارپز شده، گوشت ها و میوه و آب میوه در کنار آش جو و سوپ جو، جوانه ها، شیربرنج و حریره بادام و مغزها نیازهای تغذیه ای بدن خویش را جبران کند. عضو انجمن علمی مامایی ایران اضافه کرد: در کنار تغذیه مناسب، پیاده روی، ورزش و ماساژ، خستگی ناشی از خواب نامرتب مادر را تا حدود زیادی جبران می کند؛ همینطور انجام ماساژ روزانه علاوه بر ایجاد آرامش منجر به بهبود کیفیت و کمیت شیردهی خواهد شد. گلبنی اظهار داشت: برخی گیاهان مانند زیره، بابونه، شنبلیله، کنجد، سیاه دانه در افزایش شیر موثرند و میتوان بعد از پایان هفته دوم زایمان استفاده نمود. همینطور برخی غذاها و خوراکی ها همچون شیر، شیر برنج، فرنی، حریر بادام، شیر بادام، تخم مرغ، گوشت گوسفندی، گوشت پرندگان، مرغ یا جوجه مرغ، آبگوشت، عصاره گوشت، نخودآب، شیره انگور، انگور، انجیر، مویز، بادام، پسته، فندق، انواع سوپ و آش می تواند به افزایش شیرمادر کمک نماید.
منبع: طب اصیل