۲ کلید پیش گیری از دیابت
طب اصیل: طب اصیل: با افزایش سن، احتمال مبتلاشدن به دیابت نوع دو بیشتر می شود، اما شما می توانید با تغییر سبک زندگی در دو حوزه مهم زندگی تان، از بروز دیابت پیشگیری کرده یا آنرا به تاخیر بیندازید.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، با افزایش سن احتمال بروز مبتلاشدن به دیابت نوع دو بیشتر می شود. اگر شما ۴۵ سال و بیشتر سن داشته یا افزایش وزن داشته باشید، در معرض بروز خطر دیابت نوع دو یا پیش دیابت قرار دارید. وجود سابقه خانوادگی مبتلاشدن به دیابت نیز این احتمال را بیشتر می کند. برداشتن برخی قدم های کوچک از مبتلاشدن به دیابت پیشگیری کرده یا آنرا به تأخیر می اندازد. در صورت افزایش وزن، با تحرک بیشتر و انتخاب غذاهای سالم در راستای کاهش آن اقدام کنید.
– تحرک داشته و شاد باشید: فعالیت بدنی می تواند میزان کشش اندام ها و انعطاف پذیری و تعادل بدن تان را افزایش دهد. برای شروع، اهداف خودرا معین کنید. هر روز کمی به فعالیت خود اضافه کنید تا به ۳۰ دقیقه در روز برای دست کم پنج روز در هفته برسید. البته گرم کردن بدن برای شروع کارهای فیزیکی و آمادگی بیشتر لازم است. دقایقی پیش از شروع هر نوع فعالیت ورزشی، خودرا گرم کنید. شانه های خودرا بالا بیندازید، با انگشتان خود ضرب بگیرید، به بازوهای خود حرکات دورانی بدهید یا درجا حرکت کنید. ورزش های کششی کمک می کنند که انعطاف پذیری بیشتری داشته باشید، آسان تر خم شده و بطورمثال بند کفش خودرا ببندید یا هنگام برگشت به سمت عقب ازجمله در هنگام رانندگی پشت شانه خودرا ببینید. وقتی که عضلات شما گرم شد، بدن خودرا کشش دهید.
راه رفتن تند بهترین نوع فعالیت است. مطمئن شوید کفشی که پوشیده اید مناسب می باشد. در محل های امن مانند پارک ها و یا مسیرهایی که برای این منظور در نظر گرفته شده، پیاده روی کنید. می توانید هنگام تماس تلفنی، در محل کار یا در خانه، راه بروید تا میزان فعالیت بدنی شما بیشتر شود. همین طور برای آنکه بیشتر راه بروید، ماشین را دورتر از محل خرید، محل کار، یا مقصد خود پارک کنید. همین طور می توانید یک ایستگاه پیش از مقصد از مترو یا اتوبوس پیاده شده و بقیه مسیر را پیاده روی کنید.
– تغذیه صحیح داشته باشید: جهت پیش گیری از دیابت نوع دو و کاهش وزن، مقدار غذای مصرفی خودرا کاهش دهید. غذاهای سالم را انتخاب کنید. گروه غلات کامل مانند نان سبوس دار، غلات آماده، برنج، آرد جو و جو دوسر، میوه ها و سبزی های رنگی، روغن های دارای زیان کم برای قلب مانند دانه های روغنی و روغن های مایع، شیر، ماست و پنیر کم چرب و… را مصرف کنید.
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، همین طور ماهی و گوشت بدون چربی و ماکیان بدون پوست را انتخاب کنید. بجای سرخ کردن غذاها آنها را آب پز یا تنوری کنید. مصرف دسر و شیرینی ها را محدود کنید؛ چونکه این نوع خوراکی ها غیر از داشتن مقادیر زیادی قند، سرشار از چربی نیز هستند. بجای نوشیدنی های شیرین آب بنوشید. خوردن صبحانه را فراموش نکنید. در هر وعده غذایی می توانید ۹۰ گرم (به اندازه یک قوطی کبریت) گوشت پرنده، ماهی یا گوشت قرمز مصرف کنید.