۵ ماده غذایی برای کمک به پیش گیری از سرطان پوست

طب اصیل: برای محفوظ ماندن در مقابل خطرات اشعه ماوراء بنفش، لازم است از کرم های ضدآفتاب استفاده گردد اما این همه ماجرا نیست؛ اضافه کردن تعدادی از گزینه های غذایی به رژیم روزانه، علاوه بر کرم های ضد آفتاب، سدی در مقابل مبتلاشدن به سرطان کشنده پوست است.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، سرطان پوست، یکی از شایع ترین نوع سرطان ها است که رشد غیرطبیعی سلول های پوستی را شامل می شود و اغلب در پوست هایی که در معرض آفتاب هستند، ایجاد می شود. اما این فرم رایج سرطان می تواند در مناطقی از پوست شما که بطور معمول در معرض نور آفتاب نیست نیز رخ دهد. با اجتناب از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) می توان خطر مبتلاشدن به سرطان پوست را کم کرد، اما این تنها راه کاهش خطر نیست.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف مواد غذایی ذیل می تواند در پیش گیری از مبتلاشدن به این نوع سرطان کمک کننده باشد:
_ فیبرها: برای در امان ماندن از سرطان پوست سهم کمی به مواد غذایی چرب (چربی های ناسالم) اختصاص دهید و تا جایی که می توانید فیبرهای غذایی مصرف کنید. فیبرها موجب می شوند که روده ها با سرعت بیشتری از شَر توکسین های سرطان زا خلاص شوند. در این صورت این توکسین ها یا همان سموم بدن انباشته نمی شوند و نمی تواند مدت زمان طولانی در ارگان های حیاتی بدن تلنبار شوند. خوردن مواد غذایی سرشار از فیبر مثل میوه و سبزیجات تازه و دانه های کامل کمک بیشتری به پیش گیری از ملانوم (سرطان پوست) می کند.
_ چای سبز: نتایج پژوهش های گوناگون نشان میدهد مصرف چای سبز به ویژه زمانی که به آن لیموترش اضافه کرده باشید، از مبتلاشدن به سرطان پوست پیشگیری می کند. افرادی که بطور مرتب چای سبز یا چای سیاه می نوشند، یعنی روزانه حداقل دو فنجان، شانس بیشتری برای دور ماندن از سرطان پوست دارند. کلا چای سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که جلوی پیشرفت سلول های سرطان زا را می گیرد.
_ گوجه فرنگی: گوجه فرنگی محافظ شما در مقابل مبتلاشدن به سرطان پوست است و تحقیقات نشان داده لیکوپن موجود در آن، آنتی اکسیدانی است که از شما در مقابل اثرات مخربUV محافظت می کند. البته فراموش نکنید که محصولات گوجه فرنگی همچون رب و سس گوجه فرنگی بعلاوه کچاپ، سرطان زا هستند. نتایج تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانه پوره گوجه فرنگی مقاومت پوست در مقابل اشعه های ماورای بنفش را ۳۰ درصد می افزاید. از جانب دیگر مصرف این ماده غذایی مفید میزان کلاژن را نیز بالا می برد.
_ قهوه: تحقیقات نشان داده که قهوه نه فقط موجب افزایش انرژی در طول روز می شود، بلکه از پوست نیز بواسطه خاصیت آنتی اکسیدانی اش محافظت می کند و سلول های پوست که در نتیجه آفتاب لطمه دیده اند را پیش از اینکه سرطانی شوند، از بین می برد. طبق نتایج به دست آمده مصرف هر فنجان قهوه احتمال مبتلاشدن به ملانوما را کمتر می کند. این تحقیق نشان داده است که مصرف روزی ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز احتمال بروز این سرطان را ۲۰ درصد می کاهد.
_ فلفل: فلفل ها حاوی ترکیبات شیمیایی خاصی به نام کپسایسین هستند. طعم تند این مواد غذایی نیز مدیون همین ترکیبات شیمیایی است. زمانی که این ترکیبات وارد سلول های سرطانی پوست می شوند آغاز به از بین بردن آنها می کنند. در حقیقت فلفل ها به ویژه انواع تند آن سلول های سرطان زا را به کشتن می دهند. برای همین اگر شما عاشق غذاهای تند و فلفل هستید شانس بیشتری برای پیش گیری از سرطان پوست دارید. علاوه براین نتایج تحقیقات نشان داده است سبزیجات دیگری مانند پیاز و بروکلی نیز به نابودی سلول های سرطانی کمک می کنند. اگر فلفل دوست ندارید پیاز و بروکلی میل کنید.

منبع: