رییس مرکز تحقیقات گوش، حلق، بینی، سر و گردن تشریح کرد زمان طلایی کاشت حلزون شنوایی
طب اصیل: رئیس مرکز تحقیقات گوش، حلق، بینی، سر و گردن از انجام بیشتر از ۱۴ هزار عمل کاشت حلزون شنوایی طی ۳۰ سال قبل در کشور اطلاع داد.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، دکتر محمد فرهادی با بیان این مورد اظهار داشت: طرح غربالگری کم شنوایی یا ناشنوایی نوزادان و کودکان از ۲۰ سال پیش در کشور آغاز شد و در سال اول این برنامه بالغ بر ۸ هزار و ۵۰۰ نفر فقط در تهران غربال شدند که ۲ کاشت حلزون داشتیم و ۸ سمعک برای دارندگان اختلالات شنوایی تجویز شد.
وی ضمن اشاره به انجام موفق طرح و متعاقب آن واگذاری انجام این طرح در منطقه مدیترانه شرقی (امرو) از جانب سازمان بهداشت جهانی به ایران از ۱۰ سال قبل، اضافه کرد: نخستین عمل کاشت حلزون شنوایی سال ۷۱ در کشور انجام شد که در مدت ۳۰ سال انجام این اعمال بیشتر از ۱۴ هزار کاشت حلزون تابحال انجام شده و سالانه ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کودک به صورت بالقوه کاندیدای این عمل هستند.
رئیس پژوهشکده سلامت حواس پنجگانه با بیان اینکه زمان طلایی کاشت حلزون شنوایی یک سالگی تا دو سالگی است، عنوان کرد: ۹۰ درصد کودکانی که کاشت حلزون شنوایی داشته اند مانند بقیه افراد سالم زندگی می کنند و از این معلولیت خاموش یعنی ناشنوایی و کم شنوایی رهایی یافته اند. بعضی از این افراد حالا در مشاغل حساسی مانند پزشکی، خلبانی و مهندسی در جامعه حضور دارند. در حالیکه اگر این کار انجام نمی شد این افراد گرفتار معلولیت کم شنوایی یا ناشنوایی شده و هزینه های بسیار سنگینی را در طول زندگی برای درمان و کسب سلامتی شان به خانواده و جامعه تحمیل می کردند.
فرهادی افزود: از ۵ تا ۱۲ ماهگی اعصاب شنوایی نوزاد تکامل می یابد و کودک در سن ۵ سالگی باید بتواند به صورت کامل صحبت کند که نشان داده است کم شنوایی یا ناشنوایی نداشته است.
وی در مورد دلایل کم شنوایی و ناشنوایی اظهار داشت: حدود ۳۵ درصد این عوامل ژنتیکی، ۳۰ درصد به علت کوتاهی در مراقبت های حاملگی و ۳۵درصد هم ناشناخته هستند.
رئیس مرکز تحقیقات گوش، حلق، بینی، سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه ایران الان از کشورهای پیشرو در غربالگری و کاشت حلزون شنوایی در منطقه و جهان است، بیان داشت: الان ۱۷ مرکز کاشت حلزون شنوایی در کشور داریم که چهار مرکز در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، بقیه الله و شهید بهشتی قرار دارد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، فرهادی در انتها خاطرنشان کرد: خوشبختانه تابحال پروتزهای کاشت حلزون شنوایی به خوبی تأمین شده؛ به صورتی که فردی در لیست انتظار باقی نمی ماند ولی اخیرا باردیگر فهرست انتظار داریم که امیدواریم با تأمین به هنگام پروتزها این اعمال انجام گیرد؛ چونکه با از دست رفتن وقت طلایی مشکلات عدیده ای برای کودک در آینده به وجود خواهد آمد.