اجاق گازهایی که سرطان زا هستند

طب اصیل: خراسان رضوی گاز طبیعی که به خانه شما بوسیله لوله انتقال می یابد حاوی طیف وسیعی از مواد شیمیایی سمی است که به عنوان آلاینده های هوا طبقه بندی می شوند.
به نقل از هلث، در این تحقیق نمونه های گاز طبیعی گرفته شده از ۶۹ اجاق پخت وپز در منطقه بوستون حاوی حداقل ۲۱ آلاینده خطرناک هوا ازجمله بنزن، تولوئن، اتیل بنزن، زایلن و هگزان بودند.
دکتر کرتیس نوردگارد، محقق این تحقیق و دانشمند بهداشت محیطی موسسه تحقیقاتی انرژی سالم PSE در اوکلند، کالیفرنیا ایالات متحده اظهار داشت: «یکی از دلایلی که ما گاز طبیعی در خیلی از خانه ها استفاده می نماییم، باور بر تمیزی این گاز است اما نتایج مطالعات نشان می دهد، بااینکه ممکنست گاز طبیعی از نظر آلاینده های هوا تمیزتر از سوختن زغال سنگ و نفت باشد اما به این معنا نیست که کاملا تمیز است».
وی ادامه داد: بنزن موجود در گاز طبیعی نگران کننده است برای اینکه عامل سرطان زا شناخته شده و در ۹۵ درصد نمونه های گرفته شده یافت شده است. مواد آلوده دیگر ممکنست فعالیت سرطان زایی مشکوک داشته باشند اما بنزن واقعا یکی از بزرگترین نگرانی هاست چون می دانیم که موجب سرطان خون می شود همین طور با لنفوم مرتبط می باشد.
محقق دیگری می گوید: اجاق گاز شما، صرف نظر از زمانی که از آن استفاده می کنید، همیشه سطح بسیار پایینی از نشت گاز طبیعی دارد به این معنا که شما همیشه در معرض این ترکیبات خطرناک قرار دارید.
پژوهشگران دریافتند که مواد افزودنی به گاز طبیعی برای درک نشت بوسیله استشمام در خیلی از این موارد ناکافی است بدین سبب در زمان های خاص ممکنست برای بوییدن نشت کافی نباشند و بسیار نگران کننده است.
این مواد شیمیایی خطرناک می توانند هوای آشپزخانه و خانه را بوسیله نشت آهسته از اجاق گاز آلوده کنند بنا بر این پژوهشگران سفارش می کنند که اجاق های برقی، جایگزین اجاق گازهای فعلی شوند.
آنان سفارش کردند: افرادی که اجاق گازی دارند باید حتما هود خودرا در حین آشپزی روشن کنند و مطمئن شوند که هود مخصوصی دارند که هوا را به بیرون از خانه انتقال می دهد. همین طور آشپزی با پنجره های باز و گردش هوا زیاد قابل قبول است.
نتایج این تحقیق در نشریه Environmental Science & Technology انتشار یافته است.

منبع: