روش صحیح مصرف یک دانه پرخاصیت
در حالیکه دانه کتان یا همان تخم کتان، منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، آنتی اکسیدان، پروتئین و فیبر خوراکی است و گنجاندن آن در رژیم غذایی، به کنترل و مهارت خیلی از بیماری ها کمک می نماید اما برای بهره مند شدن از فوائد آن باید این دانه مغذی را به روش صحیح مصرف کنید.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، تخم کتان می تواند بهترین دوست شما در برنامه کاهش وزن تان باشد و در عین حال به مهار خیلی از بیماریها از فشارخون و دیابت گرفته تا کلسترول بالا کمک نماید.
این بذر مغذی و پرخاصیت، مملو از فیبر خوراکی محلول در آب است و می توانید با مصرف آن، از گرسنگی و دل ضعفه های بین وعده های غذای اصلی جلوگیری کنید. متخصصان تغذیه همین طور مصرف دانه کتان را به افرادی که از یبوست رنج می برند، سفارش می کنند.
به نوشته روزنامه “ایندیا تایمز”، دکتر “دیکشا بهاوسار” متخصص تغذیه در این زمینه می گوید: در صورتیکه خواص این دانه گیاهی خوشمزه، ترد و آجیلی، ستودنی است اما روش صحیح خوردن تخم کتان در اثرگذاری مطلوب آن بر بدن نقش دارد.
بگفته بهاوسار، این دانه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می نماید، خواص ضدپیری دارد و برای پوست و مو نیز مفیدست.
عکس: Steadyrun تخم کتان همین طور منبع گروهی از ریزمغذی ها موسوم به لیگنان هاست که آنتی اکسیدانی قوی است و در عین حال خواص استروژنی دارد. این آنتی اکسیدان همین طور برای پیش گیری از برخی انواع سرطان همچون سرطان سینه و پروستات مفیدست.
تخم کتان علاوه بر اینها به بهبود عملکرد مغز خصوصاً در کودکان مبتلا به اوتیسم و اختلال نقص توجه – بیش فعالی کمک کرده و برای کنترل علایم افسردگی مفید می باشد.
با این وجود دکتر بهاوسار تاکید دارد تمام این خواص را زمانی می توانید از مصرف تخم کتان بدست آورید که دانه آسیاب شده آنرا مصرف کنید چون اگر دانه های کتان را بطور کامل و با پوست بخورید، احیانا بدون آنکه ترکیبات مقوی آن بوسیله روده جذب شوند، این دانه ها همانطور با پوست از بدن دفع می شوند.
بدین سبب پودر تخم کتان یا همان دانه های آسیاب شده را مصرف کنید برای اینکه در حقیقت روده نمی تواند پوسته بیرونی و سخت این دانه ها را تجزیه و هضم کند.
بدین سبب دانه های لطمه شده کتان را می توانید به سس های سالم و خانگی، ماست و اسموتی، غلات یا سایر مواد خوراکی در رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از حداکثر فواید آن برای سلامتی بهره مند شوید و تمام مواد مغذی آن جذب بدن تان شود.
منبع: طب اصیل