اجرای طرح امضای الکترونیک پزشکان تا اول اردیبهشت به تعویق افتاد
معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت بااشاره به مشکلات اجرای طرح امضای الکترونیک پزشکان از به تعویق افتادن اجرای این طرح تا اول اردیبهشت آگاهی داد.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، محمد حق ازلی در این زمینه اضافه کرد: برای اجرائی شدن امضای الکترونیک و احراز هویت پزشکان باید یک کار ساماندهی شده ای صورت گیرد تا به صحت امضاها خدشه ای وارد نشود و از سو استفاده های احتمالی جلوگیری شود.
وی با تاکید بر این که در اجرائی شدن پرونده های الکترونیک بیماران باتوجه به این که مسائل بیمار در حقیقت اسرار محرمانه بوده و باید حفظ شود اظهار داشت: در اجرای نسخ الکترونیک در وضعیت فعلی خدشه ای به امنیت اسناد وارد شده است که نظام پزشکی باید مجدداً با فراهم کردن زیرساخت ها این کار را بصورت یکپارچه انجام دهد.
حق ازلی اشاره کرد: پرونده های الکترونیک در کشور هنوز کامل اجرائی نشده و از شروع دی ماه اجرای نسخ الکترونیکی برمبنای بر اساس آمادگی های زیرساختی که خود پزشکان تامین کرده بودند اجرائی شد ولی به سبب اشکالاتی که در زیرساخت وجود داشت اجرای این طرح تا اول اردیبهشت ماه به تعویق افتاده است.
معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت و درمان افزود: نسخه الکترونیک و امضای الکترونیک پزشکان در یک زیرساختی باید اجرائی شود که پرونده الکترونیک که در برگیرنده تمام مختصات سلامتی افراد است به آن سیستم متصل بوده و این امکان وجود داشته باشد که پزشکان با بهره گیری از پرونده الکترونیک احاطه کامل به تمام مسائل سلامتی فرد داشته و در حیطه ای که می خواهند ایفای نقش داشته باشند با بهره گیری از اطلاعات در پرونده الکترونیک، اقدامات تشخیصی، درمان ها و اقدامات آزمایشگاهی را در آن ثبت کند و همین طور امکان ارتباط با بیمه ها برقرار باشد.
حق ازلی در ادامه با بین این که هم اکنون در خارج از شهرهای بزرگ مثل تهران این سامانه ها تا حدود ۹۰ درصد پوشش به وجود آورده اند اظهار داشت: این به مفهوم آن نیست که همه اقدامات به شکل کامل در حال انجام می باشد چونکه در بعضی از موارد چون پروسه ثبت درست انجام نشده یا ارتباط نسخه ها در بعضی از شبکه ها برقرار نشده است، بیماران نتوانسته اند از خدمات بیمه استفاده کنند.
وی با تاکید بر این که ادامه این روند ممکنست ارتباط بین بیماران با پزشک و یا ارتباط بین بیماران با بیمه ها را گرفتار لطمه کند اضافه کرد: باید این ساختارها بازنگری شوند و به جز امنیت، دردسترس بودن و همین طور بازخورد آن در مرحله نهایی موردتوجه قرار گیرد.
معاون دبیرخانه شورای تخصصی وزارت بهداشت اظهار داشت: در اجرائی شدن طرح امضای الکترونیک اگر همکاری وزارت بهداشت با سازمان نظام پزشکی باشد نتیجه مطلوب تر است چونکه همه پیش بینی های لازم احتمالاً بوسیله سازمان نظام پزشکی انجام نخواهد شد و لازم است ساختارهای وزارت بهداشت و همین طور ساختارهای خارج از آن مانند وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات و امنیتی کشور هم دخیل باشند.
وی درخاتمه سخنان خود در یک برنامه رادیویی با اشاره به این که شاکله ای در رابطه با ارائه خدمات پیشگیری، خدمات درمانی، تشخیصی، روانپزشکی و سلامتی مربوط به وزارت بهداشت است اظهار داشت: مسئولیت های مختلفی بر عهده وزارت بهداشت است و اگر یک بازوی اجرائی مناسبی مثل سازمان نظام پزشکی این وظیفه را با کمک وزارت بهداشت با برنامه منسجم پیش ببرد نتیجه بهتری خواهد داشت.