استاندار خراسان جنوبی: ویروس دلتا به خراسان جنوبی رسید

به گزارش طب اصیل استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: ۹۰ درصد آزمایش های ویروس کرونا از نوع دلتا در استان مثبت بوده و نشان دهنده این است که ویروس دلتا به استان ورود پیدا کرده است.
حمید ملانوری روز شنبه در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که بعد از ارتباط تصویری با ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شد، اضافه کرد: کیت های آزمایشی نوع دلتا از پنجشنبه گذشته در استان تهیه شده است و بعد از بررسی نمونه های بیماران استان مشخص شد بیشتر نمونه ها از نوع دلتا بوده اند.
وی اشاره کرد: کرونا باید بر پایه مدیریت بومی و محلی و بر طبق ضوابط و دستورالعمل های ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا که در استان بومی سازی شده، مدیریت شود.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: وضعیت شیوع ویروس کرونا در ۲۵ استان افزایشی شده و ویروس جدید با عنوان ویروس دلتا در سراسر کشور درحال خودنمایی است که بیان کننده این است خیلی از استانها درحال ورود به شرایط قرمز کرونائی هستند.
وی اضافه کرد: ویروس دلتا در ۵ تا ۱۰ ثانیه از فرد مبتلا به فرد سالم منتقل می شود در صورتیکه این مدت زمان در ویروس هندی ۱۵ دقیقه است پس مردم باید رعایت پروتکل ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را مورد توجه ویژه قرار دهند.
ملانوری اظهار داشت: خراسان جنوبی باوجود همسایگی با استان سیستان و بلوچستان و ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان تا حالا توانسته با تلاش همه دست اندرکاران، حفظ شود.
وی اضافه کرد: باتوجه به شیوع ویروس کرونا فعالیت اصناف خط قرمز مدیریت استان در تامین اقتصاد و معیشت است که محدودیت ها در این عرصه باید به حداقل برسد اما نسبت به رعایت پروتکل ها تاکید شود.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: علاقه مندیم با تدابیر اندیشیده شده محدودیت ها کم شود برای اینکه منع تردد، برگزار نکردن همایش، نرفتن به پارک و عروسی برای مردم خسارت بار نیست ولی تعطیلی واحد صنفی که مانع معیشت و ارتزاق اصناف است، برای بازاریان خسارت به بار می آورد.
وی افزود: کسی که همه توان اقتصادی اش به یک واحد صنفی وابسته است را نباید محدود کرد بلکه محدودیت باید نسبت به برخی افراد که با عادی انگاری ها سبب خسارت می شوند، تشدید شود.
ملانوری به مصوبه هفته گذشته ستاد استانی مدیریت کرونا در خصوص ممنوعیت تردد از استانهای همجوار اشاره نمود و اظهار داشت: بر طبق این مصوبه از دوشنبه هفته قبل تردد از استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد به خراسان جنوبی ممنوع گردید که این مصوبه همچنان پابرجا است و رایزنی های لازم با استانداران این استانها نیز صورت گرفته است.
وی با تاکید بر این که این نوع از مدیریت باید بومی و محلی صورت گیرد اشاره کرد: منع تردد از استانهای همجوار باید با جدیت دنبال شود و فرمانداران نسبت به ترددها کوتاه نیایند.
استاندار خراسان جنوبی اضافه کرد: طرح شهید سلیمانی باید بصورت ویژه در شهرستان های نهبندان و سربیشه با سه هدف اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و بیماریابی اجرائی شود و تمامی دستگاهها موظف به همکاری در اجرای این طرح هستند.
وی اظهار داشت: از فردا با همکاری بسیج، دانشگاه علوم پزشکی، جمعیت هلال احمر، اداره کل صنعت، معدن و تجارت و فرمانداری ها، طرح شهید سلیمانی با قدرت چند برابر در این دو شهرستان اجرا شود.
ملانوری افزود: حضور برخی شهروندان در پارک ها تا پاسی از شب و بدون رعایت پروتکل ها در حالی است که منع تردد شبانه درحال اجراست و دلیلی ندارد خانواده ای تا ۲ بامدادان در پارک و بوستان باشد و ما نسبت به تعطیلی واحد صنفی اقدام نماییم.
وی اظهار داشت: این سهل انگاری ها و پروتکل شکنی ها می تواند تعدادی از خانواده ها را گرفتار کند پس باتوجه به ابلاغیه مدیریت کشوری مصرف برق و لزوم تعطیل شدن مکان های تفریحی، عمومی و پارک ها از ساعت ۱۸ این مصوبه از جانب معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری به شهرداری های استان ابلاغ می شود و با افراد یا مجموعه هایی که پروتکل شکنی کنند، برخورد قاطع می شود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: عادی انگاری خانواده ها موضوع مهمی است که بار دیگر ما را درگیر پیک جدید کرونا می کند و متاسفانه برخی بوستان ها حتی دستگاه های بازی را تا پاسی از شب روشن دارند که باید به شهرداران نسبت به رعایت دستورالعمل ها تاکید شود.
وی درباره واکسیناسیون کرونا اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی با تمام توان وارد عمل شود برای اینکه تزریق واکسن کرونا در مدیریت خیلی از موارد به ما کمک خواهدنمود.
ملانوری اضافه کرد: مدیریت مرز به قوت خود باقی است و تمامی متولیان باید مصوبات ستاد ملی و استانی کرونا را در دستور کار قرار دهند تا مشکلی در مرز به لحاظ بهداشتی نداشته باشیم.
وی اشاره کرد: هیچ مصوبه ای نمی تواند مصوبات ستاد ملی و استانی مدیریت کرونا را نقض کند و برای تمامی دستگاهها لازم الاجرا است که با دستگاه های متخلف برخورد جدی داشته باشند.
استاندار خراسان جنوبی بر لزوم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی گسترده درباب مقابله با کرونا اصرار کرد و اظهار داشت: کمیته اطلاع رسانی ستاد کرونا، صدا و سیما، رسانه های مکتوب، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری باید اطلاع رسانی را در حوزه خودمراقبتی در مقابل بیماری فراگیرتر کنند تا آحاد مردم با خسارت های ویروس کرونا در جنبه های مختلف زندگی آشنا گردند.
وی اشاره کرد: ادارات و سازمان ها جلسات را بصورت مجازی مدیریت و از برگزاری جلسات در مکان های بسته و خارج از پروتکلهای بهداشتی اجتناب کنند.
خراسان جنوبی اردبیهشت امسال از پیک چهارم کرونا عبور کرد و بنابر اعلام مسئولان استانی در تیر ماه جاری وارد خیز جدید بیماری شده است.
در حال حاضر شهرستان نهبندان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) است و با اضافه شدن شهرستان طبس شهرستان های بیرجند، درمیان، سربیشه، فردوس، طبس و قاینات در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستان های بشرویه، خوسف، زیرکوه و سرایان در وضعیت زرد (متوسط خطر) هستند.

منبع: