۴ راهکار مفید برای کاهش اضطراب در خانواده
به گزارش طب اصیل در اوضاع آشفته همه گیری کووید-۱۹، وجود و حتی تشدید استرس در بین اعضای خانواده ها محسوس است و والدین و کودکان به صورت یکسان نسبت به آینده خود مضطرب و نگران هستند.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، طبق اعلام موسسه ملی بهداشت روان آمریکا، اضطراب یکی از شایع ترین ترین نگرانی های بهداشت روان در ایالات متحده است و از آنجائیکه قرار گرفتن در معرض حوادث استرس زا در طولانی مدت منجر به خطر مبتلا شدن به اختلال اضطراب می شود، اهمیت دارد تا اضطراب بخصوص در کودکان کنترل شود.
خوشبختانه خیلی از خانواده ها می توانند از راه روشهای علمی میزان اضطراب را کاهش دهند و احساس ارتباط و شادی را در خانه برقرار کنند.
هنگامیکه اعضای خانواده، زمان مشخصی را در طول روز در کنار هم سپری می کنند و درگیر انجام فعالیتهای تسکین دهنده اضطراب می شوند، ارتباطات خانوادگی خویش را تقویت و فرصت هایی را برای گفتگو ایجاد می کنند و همینطور احساس شادی را می افزایند و احساس سازگاری ایجاد می کنند که تمامی این مزایا در این دوران همه گیری که افراد میزان بیشتری از استرس و عدم اطمینان را تجربه می کنند، ضروریست.
شبکه خبری “سی ان ان” در گزارشی به بعضی از این راهکارهای تنش زدا در جمع های خانوادگی اشاره کرده است:
قدردانی کردن را در طول روز تمرین کنید
در مطالعات بسیاری بر مزایای شکرگذاری و قدردانی کردن در کاهش استرس، تقویت روحیه و حتی بهبود خواب تاکید گردیده است. مطالعات نشان می دهد افرادی که در فعالیتهایی مشارکت دارند که سبب ایجاد احساس قدردانی می شود، احساس خوشبختی بیشتر و کاهش احساسات منفی را تجربه می کنند. با این وجود عدم تداوم این تمرین امکان دارد با گذشت زمان، اثرات مثبت آنرا از بین ببرد.
از کار کردن با مداد رنگی و وسایل هنری غافل نباشید
دلایلی وجود دارد که روانشناسان، کودکان را به ابراز احساسات خود از راه نقاشی ترغیب می کنند، معلمان از فعالیتهایی همچون رنگ آمیزی برای غلبه بر ناراحتی های پیش از آزمون استفاده می نمایند و برخی دندانپزشکان برای کاهش اضطراب به بیمار، رنگ آمیزی و نقاشی کردن را سفارش می کنند. اما این روش تنها مختص به کودکان نیست و در طول دهه گذشته نتایج بدست آمده از تحقیقات حاکی از فوائد هنردرمانی برای تمامی سنین است چون که می تواند به صورت قابل توجهی سطح هورمون استرس را کم کند.
نمایش بازی کنید
نمایش بازی کردن، یک تمایل طبیعی در دوران کودکی است که به کودکان کمک می نماید تا از تنش خارج شده و استرس خویش را کاهش دهند و بنابراین ایجاد محیطی در خانه که سبب تقویت بازی شود، مهم می باشد. بازی دراماتیک می تواند به کودکان کمک نماید تا اضطراب خویش را برطرف کنند چون که به آنان اجازه می دهد در رویدادهای دنیای واقعی بگونه ای عمل کنند که به آنها حس کنترل دهد، بعنوان مثال، بازی نمایش حضور در بیمارستان یا فروشگاه که همه ماسک به صورت دارند.
ورزش را در اولویت اعضای خانواده قرار دهید
زمانی را برای ورزش کردن مشخص کنید که روشی موثر برای تقویت ارتباطات خانوادگی در کنار از بین بردن استرس و اضطراب است.
منبع: طب اصیل