با تلاش پژوهشگران آمریکایی صورت می گیرد درمان سرطان خون با مهار یک پروتئین
طب اصیل: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود تلاش نموده اند تا با مهار پروتئین خاصی، به درمان نوعی سرطان خون کمک کنند.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران “دانشگاه بوستون” (Boston University) در کوشش برای بهبود نجات بیماران مبتلا به صورتی سرطان خون موسوم به “نئوپلاسم بیش تکثیری مغز استخوان” (MPNs)، پروتئین خاصی موسوم به “alpha5beta1 integrin” را مهار کردند تا بتوانند تعداد سلول های بزرگ مغز استخوان موسوم به “مگاکاریوسیت” (Megakaryocyte) را در یک مدل آزمایشی کاهش دهند. افزایش تعداد مگاکاریوسیت ها می تواند عامل خیلی از مشکلات این بیماری باشد. این روش درمان قبل از این آزمایش نشده است.
نئوپلاسم بیش تکثیری مغز استخوان، نوعی سرطان خون است که با جهش در سلول بنیادی مغز استخوان به وجود می آید و به تولید بیش از حد گلبول قرمز، گلبول سفید و یا پلاکت منجر می شود. بیشتر افراد مبتلا به این بیماری، به خاطر تبدیل شدن این بیماری به یک لوسمی کشنده یا نوعی سرطان شایع در مغز استخوان موسوم به “میلوفیبروز” (myelofibrosis)، از دنیا می روند.
“شینوبو ماتسورا” (Shinobu Matsuura)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: بیشتر داروهایی که تا به امروز ارائه شده اند، بر جهش در ژن موسوم به “JAK2V617F” تمرکز داشته اند؛ اما این روش در تغییر بنیادی روند بیماری شکست خورده است. پژوهش ما، روش جدیدی را برای درمان این بیماری ارائه می دهد که در صورت موفقیت می تواند یک درمان مکمل یا جایگزین برای درمان های کنونی باشد.
پژوهشگران در این بررسی، ژن JAK2V617F را در یک گروه از مدلهای آزمایشگاهی تغییر دادند تا به تحریک نشانه های نئوپلاسم بیش تکثیری مغز استخوان بپردازند. گروه دوم تحت کنترل بودند. هنگامی که هر دو گروه در معرض نوعی پادتن قرار گرفتند، شمار مگاکاریوسیت ها در مغز استخوان گروه نخست تغییر یافت، اما هیچ تغییری در گروه کنترل شده ایجاد نشد.
هدف نهایی پژوهشگران این است تا درمان های موثری برای میلوفیبروز پیدا کنند که هم اکنون درمانی ندارد.
این پژوهش، در مجله “Blood” به چاپ رسید.
منبع: طب اصیل