اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران اعلام کرد ایران اولین کشور در اجرای پلاسمادرمانی بیماران کرونایی

طب اصیل: بخش اول پروژه پلاسمادرمانی با اتمام تزریق پلاسما به ۲۰۰ بیمار مبتلا به کرونا و بهبودی این افراد به انتها رسیده و احتمالاً این روش از هفته های آینده برای درمان بیماران به کار گرفته می شود.
به گزارش طب اصیل به نقل از اتاق بازرگانی تهران، ناصر ریاحی، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تهران با اشاره به ذوق زدگی برخی رسانه های خارجی از آغاز فعالیت آمریکا در روش پلاسمادرمانی کرونا اصرار کرد که ایران اولین کشور در اجرای پلاسمادرمانی برای بیماران مبتلا به کرونا بوده و بخش اول و مهم این پروژه با تزریق پلاسما به ۲۰۰ بیمار تکمیل شده و نرخ بهبودیافتگان خبر از اثرگذاری این روش می دهد؛ خصوصاً بهبودی بیماران بدحالی که درمان شان با پلاسمادرمانی در واقع یک معجزه تمام عیار است. عضو هیأت رئیسه اتاق تهران با اشاره به این تعبیر که «معجزه پلاسمادرمانی بیماران کرونا از ایران طلوع کرده است» از اتمام آزمایش این روش روی ۲۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا آگاهی داد و از بهبودی ده ها بیمار سخن گفت. ریاحی با بیان این خبر اضافه کرد: با به انتها رسیدن تحقیقات، احتمالاً این روش از هفته های آینده برای درمان بیماران مبتلا به کویید ۱۹ در سطحی گسترده تر شروع می شود وی ادامه داد: بخش اول پروژه پلاسمادرمانی با اتمام تزریق پلاسما به ۲۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا و بهبودی این افراد به انتها رسیده و با به انتها رسیدن تحقیقات، احتمالاً این روش از هفته های آینده برای درمان بیماران مبتلا به کویید ۱۹ در سطحی گسترده تر شروع می شود. وی ادامه داد: برای آغاز این پروژه، مجوزهایی از کمیته اخلاق وزارت بهداشت، سازمان انتقال خون و شورای عالی انتقال خون دریافت کردیم که همه این مجوزها، بابت پروژه تحقیقاتی بود. البته از روز اول تقریباً مشخص بود که تزریق پلاسمای افراد بهبودیافته، به بیماران روش مفیدی است.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: پلاسمادرمانی قبل از این در مورد بیماری هایی مثل سارس و ابولا بعنوان تنها چاره سریع درمان مورد استفاده قرار گرفته بود. ذهنیت ما این بود که تزریق پلاسما زیانی را متوجه بیمار نمی کند و این روش همیشه برای افزایش حجم خون مورد استفاده قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در اسفند ماه پروتکل هایی برای دریافت پلاسما و نحوه درمان کلینیکی نوشته و مقرر شد نتایج به صورت مقاله در ژورنال های بین المللی منتشر شود تا سایر کشورهای که درگیر این بیماری هستند نیز بتوانند از آن بهره ببرند.
به گفته ریاحی، خبر خوب اینکه آزمایش این روش روی ۲۰۰ بیمار به انتها رسیده است. البته نتایج دقیق تحقیقات در ایام آینده، توسط پژوهشگران منتشر خواهد شد و خبر خوب دیگر اینکه برمبنای تحلیل های اولیه ده ها بیمار تحت درمان با این روش بهبود پیدا کرده اند. بهبودی برخی از این بیماران که بدحال بودند، شبیه یک معجزه تمام عیار است.
وی گفت: این پروژه، پروژه کوچکی نبود و با مشارکت تعداد زیادی نیروی انسانی و با سرمایه گذاری سنگین توسط بخش خصوصی انجام گرفت. این پروژه را باید پروژه تحقیقاتی-درمانی اتاق بازرگانی تهران دانست. چونکه به اعتبار حمایت و فعالیت محوری اتاق بازرگانی تهران در این پروژه، شرکت های خیلی از بخش خصوصی امکاناتی خوبی را در اختیار این پروژه قرار دادند.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تهران اعلام نمود: بعد از آنکه اطمینان حاصل کردیم، روش ما صحیح است، با کشورهای صاحب دانش این حوزه نظیر آلمان، ایتالیا و فرانسه در اروپا برای ارائه اطلاعات و انتقال تجربیات، تماس هایی برقرار شده است و آنها هم در حال آماده شدن برای کار روی این روش هستند.
به گفته ریاحی، برخی کشورهای اروپایی فاقد زیرساخت جمع آوری پلاسما هستند. از ین جهت، بوسیله وزارت امور خارجه و سفرا به آنها اطلاع داده شده است که می توانیم پروتکل ها و تجربیات خودرا در اختیار آنها بگذاریم و افزون بر این، امکان آن وجود دارد که زیرساخت های مورد نیاز را بوسیله فراخوان نیروهای داوطلب در این کشورها به وجود آورده و تحویل پزشکان آنها دهیم. بخش خصوصی ایران حتی برای اعزام نیرو، هزینه ای از این کشورها دریافت نکرده و این هدیه ای از جانب کشور ما به کشورهای دوست خواهد بود.
وی اضافه کرد: متأسفانه اجرای این روش درمانی در ایران، چندان از طرف افکار عمومی مورد توجه قرار نگرفته و گویی تحت تاثیر برخی داروهای یاد شده از طرف پزشکان قرار گرفته اما به محض آنکه آمریکا تحقیق در مورد این روش درمانی را آغاز کرده، برخی رسانه ها که اغلب رسانه های فارسی زبان خارج از کشور هستند، این مساله را مطرح می کنند که معجزه از غرب طلوع می کند اما باید گفت معجزه از شرق و از ایران طلوع کرده است.
ریاحی اظهار داشت: پروتکل پلاسمادرمانی در ایران از ۵ اسفند آماده شده بود، حدود دو هفته پیش FDA آمریکا پروتکل های این روش درمانی را منتشر نمود که با پروتکل تنظیم شده از طرف متخصصان ما اختلافات جزئی و قابل اغماضی داشت. آمریکا اخیرا نسبت به دریافت اولین پلاسما اقدام نمود، در صورتیکه در ایران پروسه تزریق پلاسما به ۲۰۰ بیمار نیز به انتها رسیده است. بدین سبب ایران بطور قطع اولین کشور و پیشتاز در اجرای این روش درمانی برای بیماران کروناست.
وی اضافه کرد: ایران در صنعت خون و پلاسما بطور قطع جز ۵ کشور برتر شمرده می شود. دلیل آن نیز وجود سازمان انتقال خون است که قدمت آن به بیش از نیم قرن می رسد و خوشبختانه پس از انقلاب هم پیشرفت قابل توجهی را تجربه نمود.

منبع: