رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد تولید و واردات اسلتامیویر ۵ برابر مصرف سالیانه کشور
به گزارش طب اصیل رئیس سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار عدد داروی اسلتامیویر (تامی فلو) که ۵ برابر مصرف سالیانه است، تولید و وارد کردیم که پاسخگوی نیاز ۵۳۰ هزار بیمار است.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا شانه ساز در نشست خبری ستاد «هدایت و راهبری سازمان غذا و دارو در بحران کرونا» اظهار نمود: به منظور تأمین اقلام مورد نیاز بهداشتی در بحران بین المللی کرونا، همکاری هایی بین سازمان غذا و دارو، وزارت کشور، تعزیرات و نیروهای مسلح صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار اسلتامیویر (oseltamivir با نام تجاری تامی فلو، نوعی داروی آنتی ویروس می باشد که فعالیت ویروس آنفلوآنزا را در بدن مسدود می کند) که ۵ برابر مصرف سالیانه است تولید و وارد کردیم، اظهار داشت: اسلتامیویر تأمین شده برای ۵۳۰ هزار نفر کافی بود، اما گاهی حتی در بعضی مراحل با کمبودها یا تاخیر در تحویل دارو به مردم مواجه بودیم و یکی از علل آن تجویز غیر منطقی برای پیشگیری بود
شانه ساز اضافه کرد: با افزایش تقاضا برای تهیه اقلام بهداشتی برغم همه تلاش ها امکان پاسخگویی به نیازهای کشوری وجود نداشت، بر این اساس سایر صنوف هم با تبدیل خطوط تولید پای کار آمدند و با همکاری بین بخشی شرایط بهبود یافت.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه وضعیت تأمین اقلام از قبیل مواد خوراکی و داروها برغم تحریم های ظالمانه به نسبت بعضی از کشورهای پیشرفته بهتر بود، عنوان کرد: تولید را در حوزه اقلام بهداشتی به چندین برابر افزایش دادیم و الان در این عرصه بخش اعظم نیاز کشور از تولید داخل تأمین می شود. همینطور با حذف سود گمرکی، محموله ها در مواردی تا ۴۸ ساعت وارد شد که این مدت کوتاه بی نظیر است.
وی با اشاره به میزان تولید الکل در کشور بیان نمود: تولید روزانه الکل ما از ۱۷۰ هزار لیتر به ۴۰۰ هزار لیتر در روز رسیده که بخش اعظم آن شامل ذخایر استراتژیک می شود.
دکتر شانه ساز با اشاره به فرایند تأمین مواد ضدعفونی، توضیح داد: در تولید محصولات ضدعفونی کننده به استان ها اجازه دادیم تا مجوزها توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی همان استان صادر شد و بدین سان امکان صدور یک روزه مجوز محقق شد.
وی تصریح کرد: با عنایت به ضرورت ایجاد سامانه برخط برای تولید، واردات و توزیع، «سامانه هدایت و راهبری سازمان غذا و دارو» افتتاح شد. بر این اساس دانشگاه های علوم پزشکی به سامانه متصل هستند تا معاونان غذا و دارو، معاونان بهداشت و درمان، استانداران و شرکت ها بتوانند اقدامات لازم را در کوتاه ترین زمان لازم انجام دهند.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه در بحران کرونا قریب به ۲۰۰ کشور در گیر هستند، عنوان کرد: ظرفیت کل کشور پای کار آمده است تا نیاز کشور را از داخل و خارج تأمین کند.
شانه ساز با اشاره به ایجاد صف های طولانی در دو داروخانه برای توزیع داروی بیماران مبتلا به کرونا، اضافه کرد: برای تسهیل دسترسی تعداد را ظرف ۲۴ ساعت به ۹ داروخانه افزایش دادیم.
برپایه گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو (ایفدانا)، شانه ساز با اشاره با افزایش چندبرابر مصرف ماسک و تقاضای بالای مردم اظهار نمود: روزانه ۱۰۰ هزار ماسک در شرایط عادی استفاده می شد و ما این میزان تولید داشتیم و الان تولید شش برابر شده است. با عنایت به پیک مصرف، عموما با تمرکز در مراکز بهداشتی و درمانی و با همکاری صنوف ماسک های پارچه ای با یک لایه فیلتر تولید و عرضه خواهند شد.