آیا تغذیه در جلوگیری از آنفلوآنزا موثر است؟
به گزارش طب اصیل عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران با اشاره به نقش مهم سطح ایمنی بدن در شدت بروز یا جلوگیری از بروز بیماری آنفلوانزا، اظهار داشت: مصرف برخی ریزمغذی ها و ویتامین ها در تقویت سطح ایمنی افراد اثرگذار است.
دکتر تیرنگ نیستانی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه هیچ ماده غذایی خاصی از مبتلا شدن به ویروس و باکتری پیشگیری نمی کند، اظهار داشت: توانایی انتقال و بیماری زایی ویروس در دو سطح قدرت و حدت بیماری زایی تقسیم می شود که بروز بیماری در یک سطح جمعیتی به قدرت بیماری زایی ویروس و شدت بیماری در فرد به حدت آن بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه در ارتباط با ویروس آنفلوانزا هر دو این سطوح بسیار بالاست، عنوان کرد: ویروس انفلونزا به علت تغییرات ژنتیکی منجر به تضعیف دستگاه ایمنی، افزایش شیوع و افزایش احتمال مرگ و میر می شود. بنابراین سفارش می شود که افراد هر سال نسبت به تزریق واکسن همان سال اقدام نمایند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به نقش تغذیه در جلوگیری از بروز بیماری آنفلوانزا، اظهار نمود: تغذیه بد مانند کمبود ریزمغذی ها در تضعیف سیستم ایمنی و افزایش شدت و حدت بیماری زایی موثر است.
نیستانی مصرف زیاد مایعات، تامین ریزمغذی ها، مصرف زینک، ویتامین دی و سایر مکمل ها را در تقویت سیستم ایمنی افراد موثر دانست و اظهار داشت: تامین ویتامین آ بویژه در سالمندان هم موثر است؛ چونکه ویتامین آ همواره بعنوان ویتامین ضدعفونت معروف بوده است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه توجه به تامین ویتامین های ضروری و ریزمغذی ها در تسریع درمان باید مدنظر باشد، اظهار نمود: همینطور مصرف لیمو شیرین و پرتقال در جبران کمبود ویتامین ها و ریزمغذی ها و کاهش شدت بیماری اثرگذار است.
نیستانی در خاتمه با تاکید بر اینکه عامل بروز بیماری در مقایسه با سطح ایمنی بدن از اهمیت کمتری برخوردار است، اظهار داشت: عوامل گوناگونی همچون تغذیه، کم خوابی، فشار عصبی و مصرف دخانیات در افزایش و یا کاهش سطح ایمنی افراد اثرگذار است.