چرت روزانه عامل کاهش بیماری های قلبی-عروقی
به گزارش طب اصیل یک مطالعه جدید نشان داده است که چرت زدن روزانه یک یا دو بار در هفته می تواند خطر حملات قلبی یا سکته مغزی را کم کند.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، متخصصان بیمارستان آموزشی لوزان سوئیس ارتباط بین دفعات و مدت زمان چرت زدن و خطر عوارض کشنده و غیر کشنده بیماری های قلبی-عروقی را بررسی کردند.
متخصصان با بررسی ۳۴۶۲ نفر در سنین ۳۵ تا ۷۵ سال برای بیشتر از پنج سال دریافتند افرادی که به چرت زدن گاه به گاه، یک یا دو بار در هفته به مدت پنج دقیقه تا یک ساعت عادت دارند نسبت به افرادی که به هیچ وجه چرت نمی زنند، ۴۸ درصد کمتر گرفتار سکته قلبی، سکته مغزی یا نارسایی قلبی می شوند.
این مطالعه نشان داده که چنین ارتباطی برای “دفعات و مدت زمان بیشترِ چرت زدن” وجود ندارد.
با اینکه مطالعات بسیاری در مورد تأثیر چرت زدن بر سلامت قلب انجام شده است اما بیشتر این مطالعات دفعات و مدت زمان چرت زدن را در نظر نگرفته اند.
مطالعات قبلی نشان داده اند الگوهای مختلف خواب با طیف وسیعی از بیماری ها و مشکلات پزشکی مزمن مرتبط می باشد. با این وجود متخصصان می گویند تعیین دقیق علت بیماری های مزمن کار دشواری است، به خصوص که بعضی از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی-عروقی می توانند برای دهه ها قبل از عارضه ای مهم مانند حمله قلبی بدون نشانه باشند.
به صورت کلی به نظر می آید افرادی که یک یا دو بار در هفته چرت روزانه دارند نسبت به افرادی که به هیچ وجه چرت نمی زنند، سبک زندگی سالم تری داشته و کمتر به انواع بیماری های مزمن مبتلا می شوند.
به قول متخصصان در حالیکه چرت زدن های گاه به گاه عمدی حاکی از سبک زندگی سالم می باشد، چرت زدن های منظم و مختلف نشان دهنده سبک زندگی ناسالم و در نتیجه ابتلای بیشتر به بیماری ها است.
بنا بر گزارش سی ان ان، با این وجود متخصصان سفارش می کنند افراد برای جلوگیری از بیماری های قلبی-عروقی و هم چنین پیشگیری از نامنظم شدن خواب شبانه بهتر است به جای چرت روزانه از سفارش های معمول زندگی در مورد رژیم غذایی خوب و سطح فعالیت مناسب پیروی کنند.