بایدها و نبایدهای غذایی در مبتلایان به هپاتیت سی
طب اصیل: یک فوق تخصص گوارش و کبد، رژیم غذایی که بیماران مبتلا به هپاتیت سی باید رعایت نمایند را تشریح نمود.
دکتر سیدموید علویان در گفت و گو با ایسنا، درباره رژیم غذایی که بیماران مبتلا به هپاتیت سی باید رعایت نمایند، اظهار داشت: درباره نوع رژیم غذایی و آنچه که بیماران مبتلا به هپاتیت «سی» باید در تغذیه خود رعایت نمایند، عقاید مختلفی وجود دارد، اما مهم این است که ابتدا شدت بیماری کبدی را تعیین کرده و در عین حال از رژیم های سخت نیز دوری کنند.
وی ادامه داد: باید توجه کرد که کبد نقش مهمی در سوخت و ساز بدن دارد و در صورت تخریب آن، کالری کافی به بدن نمی رسد. از طرفی با تخریب کبد، دیگر امکان دفع سموم اضافی حاصل از سوخت و ساز مواد نیز ممکن نخواهد بود.
علویان افزود: بر این اساس در صورت شدید بودن بیماری کبدی، بیماران باید از مصرف زیاد مواد گوشتی خصوصاً گوشت قرمز خودداری کرده و بجای آن از گوشت سفید مانند ماهی، مرغ و پروتئین های گیاهی استفاده کنند.
علویان با اشاره به اینکه مصرف سبزیجات و میوه های تازه که سرشار از مواد آنتی اکسیدان هستند برای بیماران مبتلا به هپاتیت سی بسیار مفید می باشد، اظهار داشت: بیماران مبتلا به هپاتیت سی باید از مصرف غذاهای دودی که دارای نیترات ها هستند نیز اجتناب کنند.
منبع: طب اصیل