پرستارنماهایی که در کرج پرستاری می کنند
به گزارش طب اصیل مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز اظهار داشت: هم اکنون ۴۱۰۰ پرسنل واحد پرستاری در بیمارستان های استان مشغول به کار هستند.
فریبا رسان نژاد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار نمود: هم اکنون ۲۴۰۰ نفر در واحد پرستاری بیمارستان های دولتی استان مشغول به کار هستند. کارکنان واحد پرستاری صرفاً فارغ التحصیلان رشته پرستاری نیستند و کارکنان اتاق عمل، بیهوشی، بهیار و کمک پرستار را هم شامل می شوند.
وی ادامه داد: به جز بیمارستان های دولتی، ۱۷۰۰ نفر هم در بیمارستان های خصوصی و تأمین اجتماعی مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به کمبود کارکنان واحد پرستاری در بیمارستان های استان توضیح داد: با وجود اینکه استان البرز در نسبت تخت و تعداد پرستار با استانداردهای جهانی فاصله بسیاری دارد، ولی در مقایسه با استان های دیگر وضعیت بدی ندارد.
رسان نژاد عنوان کرد: طی سال های گذشته شاهد جذب نیروهای استخدامی در بیمارستان های البرز بوده ایم که این فاصله ما با استاندارهای کشوری را کم کرده است. البرز استانی مهاجرپذیر است و ما هر چقدر هم که پرسنل پرستاری به بیمارستان ها تزریق می نماییم باز هم پاسخگوی نیازها نیست و پتانسیل جذب بیشتر وجود دارد.
وی افزود: با عنایت به افزایش روز به روز تعداد مریض ها و همینطور افزایش جمعیت سالمندی استان که به خدمات درمانی بیشتری نیاز دارند، باید به فکر افزایش تعداد پرستاران مشغول در بیمارستان ها باشیم.
رسان نژاد اظهار داشت: در اجلاس کشوری پرستاران، سرپرست وزارت بهداشت قول داد زمینه های جذب تعدادی پرستار در بیمارستان های البرز را فراهم آورد که این خبر خوبی است و با این کار بخشی از مشکلات و کمبودهای این بخش مرتفع می گردد. امید است با جذب سریع اعتبار، شاهد تحقق وعده وزیر بهداشت برای افزایش پرستار در استان برای سال آینده باشیم.
وی با اشاره به بخشی از مشکلات شغل پرستاری اظهار داشت: متأسفانه شغل پرستاری در بین مردم آن طورکه باید و شاید شناسایی نشده است.
رسان نژاد اضافه کرد: به هر کسی که یک مراقبت ساده پرستاری را آموزش دیده پرستار نمی گویند و پرستاران واقعی به صورت آکادمیک در این رشته تحصیل کرده و سال ها به صورت تجربی کار کرده اند. امروز شاهد آن هستیم که برخی مراکز با سوء استفاده از ناآگاهی مردم مبادرت به نشر آگهی و بنر با موضوعاتی مثل پرستار در منزل، مراقبت پرستاری از سالمند، تربیت پرستار، اعزام پرستار و… می کنند.
وی اظهار نمود: وقتی اغلب این موارد را بررسی می نماییم به افرادی می رسیم که اصلاً تحصیلات آکادمیک پرستاری ندارند. باید جایگاه واقعی پرستاری به مردم شناسانده شود و جلوی فعالیت مراکزی که به اسم پرستاری فعالیت می نمایند گرفته شود.