درخواست وزیر بهداشت از بانک مرکزی برای اعلام اسامی ارزبگیران دارویی و تجهیزاتی
طب اصیل: وزیر بهداشت با اشاره به برنامه این وزارتخانه برای مقابله با تحریم ها، دو – سه ماه آتی را برای نظام سلامت حیاتی خواند و از بانک مرکزی خواست که اسامی شرکت های دارویی و تجهیزاتی که ارز دولتی دریافت کرده اند را هر چه سریع تر اعلام نماید.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه اجلاس سران روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور درباره برنامه عملیاتی وزارت بهداشت برای مقابله با تحریم ها و آمادگی این وزارتخانه توضیح داد و اظهار داشت: ما برنامه ریزی کردیم که برای ماه های آینده آمادگی داشته باشیم تا مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی دچار مشکل نشود. بخشی از دارو و تجهیزات وارداتی هم از الان باید تامین گردد. لیست این اقلام هم کاملا مشخص است. در جلسات مختلف دولت و ستاد ویژه تدابیر اقتصادی هم بحث شده است. کمیته ای هم در بانک مرکزی متشکل از وزارتخانه های بهداشت، صنعت و جهاد کشاورزی هر روز در این خصوص جلسه برگزار می کنند. خود وزارت بهداشت هم جلسات هفتگی در این زمینه دارد.
وی اضافه کرد: مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم به سرعت حل شود. یکی از این مشکلات نقدینگی شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی و ارزی که آنها نیاز دارند، است. امیدواریم بانک مرکزی بتواند این میزان ارز را در همان سقفی که برای ما مشخص شده تامین کند.
وزیر بهداشت در ادامه خاطرنشان کرد: ستاد ویژه تدابیر اقتصادی که اختیارات خاصی را از سوی شورای امنیت ملی و مقام معظم رهبری دارد، از آنچه اولویتمان بوده تا بتوانیم تضمین نماییم مشکلی پیش نمی آید، آگاه است. بانک مرکزی هم می داند که دو سه ماه آینده برای ما بسیار حیاتی می باشد. امیدواریم آنها همت کنند تا طی این دو سه ماه ذخایر مورد نیاز را فراهم نمایند.
توصیه وزیر بهداشت برای استقرار نظام ارجاع
هاشمی در ادامه درباره سفارش هایی که به روسای دانشگاه های علوم پزشکی مطرح کرده است هم اظهار داشت: بیشترین مطلبی که به آنها گوشزد شد، گذاشتن وقت بیشتر و آمادگی برای شرایط متفاوت و همینطور کار اصلی حوزه سلامت یعنی استقرار نظام ارجاع بود. علاوه بر این درباره تعادل میان منابع و مصارف و همینطور پرهیز از اقدامات غیر ضروری هم صحبت شد. افزون بر آن سفارش کردیم تا با مردم و مسئولان بیشتر صحبت کنند و در جمع آنها حاضر شوند.
متناسب با منابع مالی به مردم قول دهیم
وی افزود: به آنها سفارش کردیم که به هیچ وجه توقعات را افزایش ندهند، باید قبول نماییم شرایط ما متفاوت می باشد و باید متناسب با منابع مالی خود به مردم قول دهیم. چون حوزه ما کاملا خدماتی است. در این حوزه هم مردمی را در دنیا نمی شناسم که ۱۰۰ درصد از خدماتی که به آنها عرضه می شود، راضی باشند. همینطور باید بپذیریم آنقدر ثروتمند نیستیم که در هر شهری بیمارستان یا دانشگاه بسازیم، به خصوص در این شرایط. مهم می باشد همه قبول کنند هزینه ها باید متناسب با درآمد باشد در غیر اینصورت سبب دامن زدن به نارضایتی مردم می گردد.
بانک مرکزی اسامی ارزبگیران دارویی و تجهیزاتی را اعلام کند
وزیر بهداشت در ادامه درباره چگونگی کنترل و هدفمند کردن ارز تخصیص داده شده برای تامین داروی مورد نیاز کشور توضیح داد و اظهار داشت: در مقطعی رئیس جمهور، معاون اول و رئیس بانک مرکزی اعلام نمودند هر کسی برای هر کالایی که می خواهد می تواند ارز به مقدار کافی دریافت کند و ثبت سفارش را انجام دهد، اما در آن مقطع نظارتی نبود، یعنی کسی از ما نظری نخواست. از زمانی که قرار شد ما در این زمینه نظر بدهیم، نخستین دستگاهی بودیم که کمیته تخصیص ارز تولید کردیم؛ یعنی از آن تاریخ همه مسئولیت ها را در این زمینه می پذیریم، اما در مورد آنچه عمل شده هنوز حتی فهرستی هم نداریم که بدانیم به چه موارد و چه میزانی ارز اختصاص داده شده است.
وی اضافه کرد: ما این فهرست را به صورت رسمی از بانک مرکزی درخواست کرده ایم. رئیس جمهور هم اعلام نمود که اسامی شرکت ها و افرادی که برای دارو و تجهیزات پزشکی ارز دریافت کرده اند در رسانه ها اعلام گردد تا بیمارستان های دولتی و خصوصی بدانند برای کدام اقلام، ارز ارزان قیمت به وارد کننده یا تولید کننده اختصاص داده شده است.
هاشمی همینطور اظهار داشت: امیدواریم در ایام آینده این اتفاق بیفتد. الان زمینه آن فراهم شده البته هنوز هم به آنچه در وزارت صنعت، معدن، تجارت و بانک مرکزی در حال ثبت سفارش و تخصیص دادن است مسلط نیستیم. مقرر است در این هفته آن سایت در اختیار ما قرار بگیرد تا این روند را کنترل نماییم.
نظارت ها کامل است، چیزی گم نمی شودوی تصریح کرد: انتظار داریم با عنایت به اینکه میزان ارزی که تا آخر خرداد ماه سال آینده برای ما تعیین شده است، یعنی ۳.۵ میلیارد دلار، مدیریت آن هم با خودمان باشد. چون در نهایت اگر کمبودی بوجود آمد ما باید به مردم پاسخ دهیم. بنابراین طبیعی است که ساز و کار آن هم باید در اختیار وزارت بهداشت باشد. برای دارو و تجهیزات پزشکی هم کمیته تخصیص ارز بوجود آورده ایم. اولویت بندی مان هم بر مبنای اهمیت مواردی است که نیاز به ارز دارد. بخشی از آنها هم باید از بورس ارزی ارز خویش را دریافت نمایند چون مشمول قیمتگذاری نمی شوند و نظارتی بر آن نداریم.
وی با اشاره به اینکه بر کالاهایی که ارز ارزان قیمت می گیرند نظارت می نماییم، افزود: این نظارت در زمینه دارو کامل است. افزون بر آن از میان ۲۷۰ هزار قلم تجهیزات پزشکی که وارد می شود، ۲۲ هزار قلم قیمت گذاری و نظارت می گردد. ما جزء دستگاه هایی هستیم که همه چیز در آن نظارت شده و چیزی گم نمی گردد.